Στυλίδα: Έπιασαν αυτούς που έκλεψαν το μηχάνημα έργου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 09:24 Στυλίδα: Έπιασαν αυτούς που έκλεψαν το μηχάνημα έργου (ΦΩΤΟ)

Συνεργασία αστυνομικών Στυλίδας και Λαμίας με τους συναδέλφους τους σε Ιωάννινα και Αγρίνιο που βρισκόντουσαν στα ίχνη δύο αλλοδαπών, έφερε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με λεία άνω των 600.000 ευρώ…

Βρέθηκαν μακριά από τα σύνορα για την παράνομη δραστηριότητά τους και τελικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για τους δράστες της κλοπής των δύο μηχανημάτων έργου αξίας 245.000 ευρώ από περιφραγμένο χώρο του εργοταξίου της εταιρείας "ΙΝΤΕΡΚΑΤ" το πρωί της 28/11/23. Ο ένας εκσκαφέας βρέθηκε στην περιοχή του Αχινού και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του ΑΤ Στυλίδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, έδωσε πολύτιμα στοιχεία στους συναδέλφους τους στα Ιωάννινα που βρισκόντουσαν ήδη στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-11-2023) το πρωί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο Αλβανοί, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο συμπατριώτισσές τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών.

Η Υ.Α. Ιωαννίνων είχε εντοπίσει σε περιοχή της Θεσπρωτίας στις 26/11/2023 χωματουργικό μηχάνημα έργου αξίας 100.000 ευρώ, που είχε κλαπεί πρώτες πρωινές ώρες της 23/11/2023 από περιοχή των Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου είχαν βρεθεί στοιχεία για κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας την 18/10/2023.

Στον πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα, που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις κλοπής στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα.

• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές,

• 4 κινητά τηλέφωνα,

• συσκευή εντοπισμού GPS και καμερών,

• ρουχισμός και γάντια εργασίας και

• διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση