Θα επηρεάσει και τη Φθιώτιδα το νέο κύμα κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 09:06 Θα επηρεάσει και τη Φθιώτιδα το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σημαντικές βροχοπτώσεις από τα ξημερώματα της Δευτέρας αλλά και μέσα στην εβδομάδα…

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) εκδόθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση πρώτα στην ανατολική και νότια χώρα έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν και περιοχές της Φθιώτιδας. Και στη Λαμία τη Δευτέρα αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες (μετά ο καιρός θα βελτιωθεί), ενώ βροχερός θα είναι ο καιρός και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας (πλην της Τρίτης) με σημαντικότερες βροχοπτώσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση. Εννοείται ότι από τη Δευτέρα ξεχνάμε τα 20αρια αλλά ως προς τη μέγιστη τιμή η πτώση αυτή δε θα είναι μεγαλύτερη από 5-6 βαθμούς. Τα βράδια όμως και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες ειδικά από την προσεχή Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 3 βαθμούς ακόμη και μέσα στη Λαμία.

Πιο αξιόπιστες προβλέψεις ωστόσο για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας, θα υπάρχουν από την Τρίτη και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση