Φθιώτιδα - Στερεά: Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο πριν τις βροχές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 19:00 Φθιώτιδα - Στερεά: Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο πριν τις βροχές

«Κόλλησε» στους -5,6 βαθμούς το θερμόμετρο στο Μαυρολιθάρι αλλά και σε Καρπενήσι, Λιβάδι Παρνασσού!...

Έπεσε κι άλλο η ελάχιστη θερμοκρασία στη χώρα, όπως είχαν προβλέψει όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα, με το κρύο να είναι πραγματικά «τσουχτερό» σε όλη την ηπειρωτική αλλά και σε πολλές νησιωτικές περιοχές.

Από τους 493 ενεργούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι 134 κατέγραψαν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (ποσοστό άνω του 27% όταν χθες ήταν σχεδόν 23% και την Παρασκευή μόλις 6%). 317 σταθμοί έδειξαν από 0 έως 9,9 βαθμούς και οι υπόλοιποι 42 μέχρι 13,8ο (στην Παλαιοχώρα Χανίων).

Στον παρακάτω πίνακα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής 10/12, εκ των οποίων οι τρεις στην Περιφέρεια Στερεάς!

Σημειώνουμε ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία, όπως και χθες, καταγράφηκε στο Οροπέδιο Σεσίου Παρνασσού, και σε υψόμετρο 2.080 μέτρων όπου το θερμόμετρο στη 01:10’ τα ξημερώματα έδειξε -14,6ο!

Αν και η βόρεια και δυτική ηπειρωτική χώρα παρουσίασε παγετό για σχεδόν 12 ώρες και στην Κεντρική Στερεά δεν πήγαμε ψηλότερα από θερμοκρασίες. Έτσι εκτός από τις περιοχές της Οίτης, του Βελουχίου και του Παρνασσού που μπήκαν στον ανωτέρω πίνακα, είχαμε ακόμη 15 σταθμούς που έδειξαν κάτω από το μηδέν (έχουμε προσθέσει και την ορεινή Ανάβρα στην Όθρυ):

Καρπενήσι -3,3°C

Βούζι Δομοκού -2,9°C

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -2,9°C

Μυρίκη Καρπενησίου -2,9°C

Κορομηλιά Δομοκού -2,8°C

Λευκοχώρι Ελάτειας -1,8°C

Αμφίκλεια -1,4°C

Νέο Μοναστήρι -1,2°C

Πολύδροσο Φωκίδας -0,8°C

Λιβαδειά -0,7°C

Μακρακώμη -0,6°C

Θήβα (Νέα Οδός) -0,4°C

Ανάβρα (Γούρα) Μαγνησίας -0,3°C

Μόρνος (Λιδωρίκι) -0,3°C

Θερμοπύλες -0,1°C

Στη Λαμία στις 05:40' το πρωί το θερμόμετρο έδειξε 4,2°C, όμως στα βόρεια προάστεια ήταν αρκετά χαμηλότερη.

Για το επόμενο 24ωρο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές, ενώ αναμένονται και χιόνια σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (δείτε ΕΔΩ).

Η τάση πάντως του καιρού δεν αλλάζει σε σχέση με όσα σας είχαμε παρουσιάσει και χθες, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει προοδευτικά μετά τις αποψινές βροχές και να φτάνει τους 20 βαθμούς στην πόλη της Λαμίας, το μεσημέρι της Πέμπτης (14/12). Παραμένι η πρόβλεψη για βροχές και χιόνια το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση