Στη μνήμη ενός καλού ανθρώπου και γνήσιου ΑΕΚτζή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 21:31 Στη μνήμη ενός καλού ανθρώπου και γνήσιου ΑΕΚτζή

Καλό Παράδεισο Γιώργο!

Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Θεοδοσίου από τη Γούρα (Ανάβρα Μαγνησίας).

Ήταν από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες στην περιοχή με την ταβέρνα - χασάπικο στο χωριό να είναι ξακουστή για την ποιότητα των κρεάτων της.

Το όνομα του Γιώργου όμως ήταν συνδεδεμένο και με τη μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ. Αυτός ήταν άλλωστε και «η αιτία» που αγάπησα από μικρός την ΑΕΚ στα μέσα της δεκαετίας του ’70, γνωρίζοντας τη μεγάλη ομάδα του Μπάρλου και του Μίμη Παπαϊωάννου μέσα από τα δικά του μάτια!

Η λατρεία του για την ΑΕΚ ήταν διάχυτη παντού στο σπίτι του αλλά και στο μαγαζί του, που το διακοσμούσαν φωτογραφίες παικτών και ιστορικά αποκόμματα εφημερίδων.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, πρόλαβε να χαρεί την «Αγιά Σοφιά» και το νταμπλ της μεγάλης του αγάπης πάλι σε ένα τελικό με τον ΠΑΟΚ, μετά από εκείνο που είχαμε πανηγυρίσει μαζί το μακρινό 1978.

Η μεγάλη του αγάπη για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο γενικότερα (ο ίδιος ερασιτεχνικά είχε παίξει ως τερματοφύλακας), είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει τον ΑΟ Όθρυς Ανάβρας το 1979 που αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, φορώντας βέβαια κιτρινόμαυρα, ενώ και οι περισσότερες μετακινήσεις γινόντουσαν με το ηρωικό «κιτρινόμαυρο» ΤΟΥΟΤΑ που διέθετε.

Τα παιδιά του χωριού που συσπειρώθηκαν γύρω από αυτή την προσπάθεια είχαν να το λένε για το πόσο καλός πρόεδρος ήταν, πληρώνοντας τις μετακινήσεις των παικτών που γινόντουσαν με ταξί και τα γλέντια που ετοίμαζε στις σημαντικές νίκες. Άλλωστε το τραγούδι και η παραδοσιακή μουσική ήταν το άλλο μεγάλο του πάθος.

Δε θα μπορούσα τέλος να μην αναφερθώ στο πόσο καλός οικογενειάρχης ήταν. Μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα βίωσαν το μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να νιώσει άνθρωπος, χάνοντας την πρωτότοκη κόρη τους Βασούλα από καρκίνο όταν ήταν ακόμη νήπιο. Βρήκαν το κουράγιο όμως και απέκτησαν δύο ακόμη παιδιά που μεγάλωσαν με πολλή αγάπη, την Κωνσταντίνα και το Μίλτο.

Ο Μίλτος σπούδασε δημοσιογραφία και για ένα μικρό διάστημα συνεργάστηκε μαζί μου στην εφημερίδα «σέντρα» πριν ανοίξει τα φτερά του για την Αθήνα και την κρατική τηλεόραση, όπου πλέον είναι υπεύθυνος στο ρεπορτάζ - ποιας άλλης ομάδας - της ΑΕΚ.

Σήμερα (10/12) ήταν το 40ημερο μνημόσυνο, καθώς «έφυγε» από κοντά μας στις 2 Νοεμβρίου. Αυτές τις γραμμές τις χρωστούσα σε αυτόν τον «καθαρό» άνθρωπο και φίλαθλο, σε εποχές που το ποδόσφαιρο έπαψε να είναι για ρομαντικούς.

Καλό παράδεισο Γιώργο. Καλό παράδεισο ΑΕΚΑΡΑ!

Κυριάκος Καραγιάννης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση