Φθιώτιδα: Γύρω γύρω χιόνι και πολύ κρύο - Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 07:55 Φθιώτιδα: Γύρω γύρω χιόνι και πολύ κρύο - Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Που έδειξε το θερμόμετρο κάτω από το μηδέν…

Χειμωνιάτικο καθαρά το τοπίο τα τελευταία 24ωρα, με χιόνια σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Στερεάς άνω των 800 και 1000 μέτρων, αλλά πολύ κρύο παντού, ακόμη και δίπλα στη θάλασσα!

Τα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Μακρακώμης, είδαν χιόνι χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η Καστανιά στα ορεινά της Υπάτης, ήταν από τις περιοχές που είδαν το περισσότερο χιόνι, όπως μας ενημέρωσε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Ρούσκας.

Στη Στάγια (Πλάτανος) του Δήμου Μακρακώμης ο Πρόεδρος Γρηγόρης Παπαγεωργίου έβγαλε την παρακάτω φωτογραφία, προκειμένου να δούμε χιόνι, καθώς ανήμερα τα Χριστούγεννα θα μας λείψει, όπως σημειώνει!

Πριν περάσουμε στον καιρό των Χριστουγέννων, ας δούμε από το meteo.gr τις χαμηλότερες θερμοκρασίες για το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι 482 ενεργοί σταθμοί του δικτύου:

Αν από τον παραπάνω πίνακα, αφήσουμε έξω το Χιονοδρομικό του Σελίου (η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν σε Καϊμακτσαλάν και Σέσι Παρνασσού αυτό το 24ωρο), τότε στον πίνακα θα ήταν και τα Τυριά Ιωαννίνων με -2,1 βαθμούς. Γενικά 42 σταθμοί έδειξαν θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, ενώ σε καμία περιοχή μέχρι τις 10:00’ το πρωί, ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 10 βαθμούς ακόμη και στην Κρήτη!

Στη Στερεά Ελλάδα και στο Μαυρολιθάρι Οίτης (Φωκίδα), ο υδράργυρος κατρακύλησε για μία ακόμη φορά κάτω από το μηδέν (-0,7ο), αλλά η χιονόστρωση ήταν ελάχιστη και σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως φαίνεται στην κάμερα του forecastweather.gr.

Λίγο περισσότερο το χιόνι στο Γαρδίκι Ομιλαίων από την κάμερα που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ομιλαία:

Τα φαινόμενα υποχωρούν στο υπόλοιπο της ημέρας, αλλά μένει το κρύο που ξημερώνοντας Δευτέρα θα είναι ισχυρότερο, καθώς θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στη Λαμία, η χαμηλότερη θερμοκρασία την Κυριακή 17/12, σύμφωνα με το meteo.gr, καταγράφηκε στις 08:30’ το πρωί και ήταν 6,8 βαθμοί. Ωστόσο ο μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στη βόρεια Λαμία, στις 04:48’ τα ξημερώματα έδειχνε 5,8 βαθμούς.

Πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα

Από τη Λαμία θα επιχειρήσουμε και τις προβλέψεις μας για τα Χριστούγεννα. Μετά το μηδέν που προβλέπεται στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά το μεσημέρι της Δευτέρας (18/12) στους 12 βαθμούς και πάνω από τους 15 την Τρίτη (19/12), καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Βροχές δεν αναμένονται μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου με τον υδράργυρο να συνεχίζει να ανεβαίνει ως προς τις μέγιστες τιμές. Το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα ίσως πέσουν λίγες βροχές που σε μεγαλύτερα υψόμετρα μπορεί να είναι και χιόνι, αλλά όλα αυτά μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. Η Δευτέρα των Χριστουγέννων φαίνεται «καθαρή» αν και με χαμηλές θερμοκρασίες. Ασφαλέστερες προβλέψεις το επόμενο 24ωρο...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση