Τραυματίστηκε περιπατητής στη Δίρφυ - Σε εξέλιξη επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 11:50 Τραυματίστηκε περιπατητής στη Δίρφυ - Σε εξέλιξη επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ

Έπεσε σε χαράδρα και χτύπησε σοβαρά στο πόδι…

Δεν του βγήκε σε καλό η ανάβαση στο όρος Δίρφυ, 38χρονου περιπατητή - ορειβάτη, που κατάφερε να προσεγγίσει τη χιονισμένη κορυφή του υψηλότερου βουνού της Εύβοιας, αλλά από μία άτυχη στιγμή, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο ίδιος μέσω του «112» γλίστρησε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να έχει σπάσει το πόδι του και να μην μπορεί να μετακινηθεί.

Για τον απεγκλωβισμό του έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από την Π.Υ. Χαλκίδας με τη συνδρομή της ειδικής ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ και εθελοντές ορειβάτες.

Το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο και η προσέγγισή του μπορεί να γίνει από ένα και μοναδικό σημείο με πολύωρο περπάτημα και αναρρίχηση από τους ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ.

Το ευτύχημα είναι ότι ο 38χρονος έχει τις αισθήσεις του και μπορεί και κατευθύνει τους διασώστες ως προς το σημείο που βρίσκεται.

(Φωτογραφία: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση