Λαμία: 180.000€ ζήτησε από τη γιαγιά ο απατεώνας που παρίστανε τον αστυνομικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 09:32 Λαμία: 180.000€ ζήτησε από τη γιαγιά ο απατεώνας που παρίστανε τον αστυνομικό

Όλες οι λεπτομέρειες για την απόπειρα απάτης - Τι είπε στο LamiaReport ο Δικηγόρος των τριών νεαρών γυναικών που συνελήφθησαν…

Ελεύθερες με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (9/1) οι τρεις κοπέλες που είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο για την εμπλοκή τους σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατά κόσμο με το γνωστό σενάριο του τροχαίου ατυχήματος - δυστυχήματος.

Οι τρεις νεαρές γυναίκες ηλικίας 28, 21 και 31 ετών, υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν σε καμία περίπτωση ότι ενεργούσαν για λογαριασμό απατεώνων και πίστευαν ότι δούλευαν για πραγματικό επιχειρηματία.

Μετά την απολογία τους η 28χρονη με την 31χρονη που είναι συγκάτοικοι σε περιοχή της Χαλκίδας αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ η 21χρονη φέρεται ότι ήταν απλά ως παρέα μαζί τους  και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κάποιος όρος.

Δείτε τι δήλωσε στο LamiaReport ο δικηγόρος τους:

Το χρονικό της απόπειρας απάτης

Η ώρα ήταν 5:00’ το απόγευμα του Σαββάτου (6/1), όταν χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο 83χρονης Λαμιώτισσας. Στην άλλη γραμμή άγνωστος άνδρας που παρίστανε τον αστυνομικό την ενημέρωνε ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα προκαλώντας το θάνατο ανήλικου κοριτσιού και ζητούσε το εξωφρενικό ποσό των 180.000 ευρώ προκειμένου να γλυτώσει τη φυλακή!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στο σπίτι εκείνη την ώρα βρισκόταν και η εγγονή της 83χρονης που ήταν απόλυτα ενημερωμένη για τις μεθόδους των απατεώνων και συμβούλεψε τη γιαγιά της να προσποιηθεί ότι τους πιστεύει, ενώ η ίδια ενημέρωσε την αστυνομία.

Μία ώρα αργότερα το ραντεβού είχε κλειστεί για την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα, έχοντας συμφωνήσει η ηλικιωμένη γυναίκα να τους παραδώσει μια σακούλα με 35.000 ευρώ αλλά και τέσσερις χρυσές λίρες. Η σακούλα βέβαια περιείχε τελικά άχρηστα παλιόχαρτα, τα οποία και παρέδωσε στην 28χρονη που εμφανίστηκε στο σημείο. Τότε, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας που παρακολουθούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν και συνέλαβαν τη νεαρή αλλά και τις δύο άλλες κοπέλες που περίμεναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο πλησίον.

Όπως υποστήριξαν οι  συλληφθείσες τόσο στους αστυνομικούς, όσο και ενώπιον του Ανακριτή αλλά και του Εισαγγελέα δεν είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Η αγγελία

Το ρεπορτάζ του LamiaReport αναφέρει ότι  στην απολογία της η 28χρονη υποστήριξε ότι είχε απαντήσει σε αγγελία στο facebook για δουλειά από Έλληνα επιχειρηματία, όπως της συστήθηκε, ο οποίος μάλιστα της είχε δώσει και τα αναλυτικά στοιχεία του προκειμένου να την πείσει ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και ότι ασχολείται με προκατασκευασμένα σπίτια με έδρα τη Βουλγαρία.

Κατά τηλεφωνική εντολή μάλιστα ενός άλλου άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είναι αδερφός του «επιχειρηματία» η ίδια μαζί με την 31χρονη, είχαν ήδη «εισπράξει» κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό από ηλικιωμένες στη Νέα Αρτάκη και στην Αλίαρτο.

Όλα τα εισπραχθέντα, τα είχαν μεταφέρει οι δυο τους, καθ’ υπόδειξη του «επιχειρηματία», πριν τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, όπου και τα παρέδωσαν  σε έναν άγνωστο άνδρα που τους παρουσιάστηκε ως μέλος της επιχείρησης.

Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται, ωστόσο διαφαίνεται ότι οι απατεώνες έχουν βρει νέες μεθόδους για να κάνουν πιο ασφαλή την «εργασία» τους σε βάρος ανθρώπων που θα πέσουν στην παγίδα τους, όσο χιλιοειπωμένο κι αν είναι το συγκεκριμένο σενάριο με το τροχαίο….

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση