Λαμία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι που κατηγορούνται για ληστεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 08:30 Λαμία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι που κατηγορούνται για ληστεία

Δημιουργούν προβληματισμό τα αυξανόμενα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας…

Μετά από πολύωρη κατάθεση σε Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν για τη ληστεία σε βάρος 18χρονου συμμαθητή τους νωρίς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της «Καμαρίτσας».

Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους μία (1) φορά μέσα στο πρώτο 5ημερο κάθε μήνα και να μην πλησιάζουν τον 18χρονο.

Οι δύο νεαροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις στα όσα υποστήριξε ο 18χρονος, αλλά και για τα ευρήματα της αστυνομίας, κατά τη σύλληψή τους.

Η υπόθεση βέβαια θα οδηγηθεί στο ακροατήριο όπου και θα αποδειχθεί τι ακριβώς έγινε εκείνη τη νύχτα, ωστόσο παραμένει επίκαιρο το θέμα της νεανικής παραβατικότητας που έχει πολλές μορφές και θα πρέπει να μας προβληματίζει βαθιά ως κοινωνία.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του LamiaReport οι συνήγοροι υπεράσπισης Δέσποινα Ζάρα και Γιώργος Δούμας.

Σημειώνουμε ότι για λογαριασμό του 18χρονου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ο δικηγόρος Νίκος Πάπουτσας, ο οποίος σημείωσε:

«Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκε ο εντολέας μου την απόφαση του κ.Ανακριτή Λαμίας , βάσει της οποίας κρίθηκαν βάσιμες οι καταγγελίες του και επιβλήθηκαν στους ανηλικους οι περιοριστικοί όροι :

α ) της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα

 β )της εμφάνισης ενώπιον του ΑΤ Λαμιας το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα

γ )την ανάθεση της επιμέλειας του προσώπου τους σε επιμελητή ανηλίκων της Υπηρεσίας ανηλίκων Λαμιας  και

δ)της απαγόρευσης προσέγγισης του καθοιονδηποτε τροπο επικοινωνίας

Μονον όταν τα περιστατικά αυτά δεν φτάνουν στις αίθουσες των Δικαστηρίων θα έχουμε κερδίσει ως κοινωνία . Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που αποτελεί πάντοτε την ασφαλιστική δικλείδα προστασίας του θύματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση