Τραγωδία σε μοναστήρι της Βοιωτίας: Νεκρές από πυρκαγιά δύο μοναχές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 09:40 Τραγωδία σε μοναστήρι της Βοιωτίας: Νεκρές από πυρκαγιά δύο μοναχές

Τραγικό θάνατο από πυρκαγιά βρήκαν η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου και η αδελφή της, στον Υψηλάντη Αλιάρτου.

Οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες. Πιστοί που επισκέπτονται την μόνη ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους.

Ενημέρωσαν στη συνέχεια το δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιών Γιώργο Αραπίτσα για την ανησυχία τους ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατάφεραν να προσεγγίσουν το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού.

Δυστυχώς αρχές και πιστοί βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Η 77χρονη ηγουμένη και η μικρότερη αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια βρέθηκαν νεκρές στο δωμάτιο και γύρω από μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας για να παραλάβει τις σωρούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Εξετάζεται η πιθανότητα να προκλήθηκε από αυτήν βραχυκύκλωμα και να εκδηλώθηκε η φωτιά, που στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές.

Δείτε βίντεο από το permissos.gr

Η επίσημη καταγραφή του γεγονότος από την Πυροσβεστική:

«Δύο (2) σοροί ηλικιωμένων γυναικών εντοπίστηκαν εντός της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Νέου, στον Υψηλάντη Βοιωτίας, εντός της οποίας εντοπίστηκαν εμφανή στοιχεία προηγηθείσας πυρκαγιάς, κατά τις βραδινές ώρες εχθές Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση