Πότε χαλάει ο καιρός - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 08:40 Πότε χαλάει ο καιρός - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας...

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο καιρός θα είναι βροχερός από την Κυριακή, ενώ ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. «Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα», γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Καλημέρα! Ευεγερτικές-ά θα είναι οι βροχές-χιόνια(στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας ύστερα από έναν άνυδρο χειμώνα, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες – κατολισθήσεις), ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. 

Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 Μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο (νοτιάδες 9 Μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά».

Τέλος οι Αλκυονίδες, έρχονται βροχές και χιόνια

Για αλλαγή του καιρού από την Κυριακή κάνει λόγο και ο Θοδωρής Κολυδάς. Σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα Βορειοδυτικά. Στα πελάγη οι νοτιάδες τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική». Σύμφωνα με τον ίδιο, «τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι νοτιάδες πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση