Σταϊκούρας: Εγκρίνονται και οι 55 επιλέξιμες αιτήσεις των αγροτών του Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 08:12 Σταϊκούρας: Εγκρίνονται και οι 55 επιλέξιμες αιτήσεις των αγροτών του Δομοκού

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης για τη Στερεά Ελλάδα…

«Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τα καταστροφικά γεγονότα που συνέβησαν στον Δήμο Δομοκού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, αυξάνει τον ο προϋπολογισμό της δράσης 4.1.5 κατά 2.085.000 ευρώ, με σκοπό την κάλυψη του συνόλου των 55 επιλέξιμων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους υποψηφίους που έχουν ως μόνιμη κατοικία τους τον Δήμο Δομοκού, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο προϋπολογισμός για τη Στερεά Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 15.235.000 ευρώ.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα, γεωργούς, στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Η ένταση ενίσχυσης, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κυμαίνεται από 40% έως 80%.

«Η Κυβέρνηση στηρίζει τους πληγέντες συμπολίτες μας, με έργα και πράξεις. Εργαζόμαστε συλλογικά και μεθοδικά, ώστε το ταχύτερο δυνατό να διοχετεύουμε πόρους στους δικαιούχους πληγέντες συμπολίτες μας», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση