Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του χώρου που θα αναγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 08:25 Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του χώρου που θα αναγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

119 βλήματα απομακρύνθηκαν από το Τ.Ε.Ν.Ξ. και πλέον όλα είναι έτοιμα για τις τοπογραφικές εργασίες…

Πολύ κοντά βρισκόμαστε στο να ξεκινήσουν οι τοπογραφικές εργασίες στην περιοχή του πρώην Στρατοπέδου «Τσαλτάκη» για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στελέχη του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (Τ.Ε.Ν.Ξ.), ολοκλήρωσαν το έργο της έρευνας και απομάκρυνσης επικίνδυνων υλικών στο χώρο. Τα 119 βλήματα πυροβολικού High Explosive Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν και απομακρύνθηκαν με επιτυχία, μαρτυρούν ότι ολοκληρώθηκε ένα απαραίτητο και σημαντικό έργο ώστε να αποδοθεί ο χώρος καθαρός και ασφαλής.

«Πλέον, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ως αναθέτουσα αρχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προχωρά στην ολοκλήρωση των ενεργειών ωρίμανσης, καθώς και των σχεδίων των τευχών και προδιαγραφών αποτελέσματος για το σύνολο (cluster) των Δικαστικών Μεγάρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας που επιβεβαιώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι τοπογραφικές εργασίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση