Λιμενικό: «Ήσυχος» ο πρώτος μήνας του χρόνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 09:15 Λιμενικό: «Ήσυχος» ο πρώτος μήνας του χρόνου

Μηνιαία δραστηριότητα των Υπηρεσιών της 4η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που καλύπτουν την ακτογραμμή από Θεσσαλία μέχρι Εύβοια και τις αρχές της Αττικής….

Τη δράση των υπηρεσιών της τον πρώτο μήνα του χρόνου (Ιανουάριος 2024), παρουσιάζει η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.), που είναι υπεύθυνη για τις ακτές και τα λιμάνια, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

Ο Ιανουάριος μπορεί να χαρακτηρισθεί ήσυχος, καθώς χρειάστηκε να γίνουν μόνο έξι (6) συλλήψεις, ενώ σταθερά κινήθηκαν τα περιστατικά μεταφοράς ασθενών (17). Όσο για τα πρόστιμα έφτασαν στα 40 χιλιάδες ευρώ από διάφορες παραβάσεις!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το μήνα Ιανουάριο:

α) Συνελήφθησαν συνολικά έξι (06) άτομα για Λοιπά Αδικήματα από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας και Καρύστου. 

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα επτά (17) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συγκεκριμένα δεκατρείς (13) με ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) με ΠΛΣ από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και δύο (02) με ιδιωτικά σκάφη από λιμένα Σκύρου σε λιμένα Κύμης.

γ) Βεβαιώθηκαν τριακόσιες είκοσι τρεις (323) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους δέκα εννέα χιλιάδων εξακοσίων σαράντα ευρώ (19.640€).

δ) Πραγματοποιήθηκαν εξήντα δύο (62) έλεγχοι μέθης. 

ε) Πραγματοποιήθηκαν τριάντα δύο (32) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας: 

Βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα πέντε (45) παραβάσεις, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερις (24) ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν δύο χιλιάδες επτακόσια εξήντα (2760) άτομα αχινών, είκοσι (20) κιλά ψάρια διαφόρων ειδών καθώς και διάφορα αλιευτικά εργαλεία (Σύνολο προστίμων 21.090€).

Θυμίζουμε ότι η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση