Έρχονται δύο «βροχοχαμηλά συστήματα»: Τα 4 χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 09:26 Έρχονται δύο «βροχοχαμηλά συστήματα»: Τα 4 χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας (φωτο intime)

Αλλαγή του καιρού έρχεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια δύο «βροχοχαμηλά» συστήματα θα φέρουν βροχές αλλά και χιόνια. Όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τα 4 χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι ο μεγάλος όγκος νερού, οι χαλαζοπτώσεις, οι κεραυνοί και οι ισχυροί άνεμοι.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Οι δύσκολες μέρες της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα έρθει το απόγευμα του Σαββάτου.

Από το απόγευμα του Σαββάτου στην Ιταλία οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο αναμένεται να κινηθεί πιο ανατολικά. Το απόγευμα θα φτάσει στα δυτικά της χώρας μας, με τις πιο δύσκολες ημέρες να είναι η Κυριακή και η Δευτέρα.

Η Κυριακή θα είναι μία πολύ βροχερή ημέρα, όταν και θα σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να επιμένει προς τα ανατολικά, δυτικά και νότια και την Δευτέρα.

Όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τα 4 χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι ο μεγάλος όγκος νερού, οι χαλαζοπτώσεις, οι κεραυνοί και οι ισχυροί άνεμοι.

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού με καλές θερμοκρασίες, κοντά στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές εξαιτίας και των νοτιάδων που θα μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.

 

 

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια – Επιδείνωση Κυριακή και Δευτέρα

Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα, το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά “βροχοχαμηλά” θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.
Για την πρώση επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:
– οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα ,την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη ( Κυριακή) ,τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο ,τις Κυκλάδες, την Κρήτη ,και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).
-Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημερώματα.
-Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.
Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη -Σάββατο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες ,ωστόσο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες, μεγάλα ύψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη .
Υ.Γ :
-Αναμφισβήτητα οι βροχές είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες μετά από ένα μίζερο προς το παρών χειμώνα. Θέλουν όμως προσοχή στις παραπάνω περιοχές όπου θα έχουν ραγδαιότητα (πολύ νερό σε λίγο χρόνο).
Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές Θερμοκρασίες 22+ το Σάββατο 24/2 στην Κεντρική Ελλάδα. Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση