Λαμία: Κλειστά τα Δικαστήρια για δύο ώρες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 12:00 Λαμία: Κλειστά τα Δικαστήρια για δύο ώρες

«Ιδιωτικοποίηση και στη Δικαιοσύνη» βλέπουν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι που αντιδρούν  για το νέο δικαστικό χάρτη και ζητούν εδώ και τώρα προσλήψεις προσωπικού…

Κλειστό παρέμεινε το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας από τις 09:00’ μέχρι τις 11:00’ το πρωί της Δευτέρας (26/2), λόγω των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.).

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι αντιδρούν σε οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών που προβλέπει ο νέος δικαστικός χάρτης και ζητούν μαζικές προσλήψεις και αύξηση των αποδοχών τους, με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

«Οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Τετάρτη (21/2) με αναφορά στο δικαστικό χάρτη που σχεδιάζει η Κυβέρνηση», μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας, Νίκος Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο, με την κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών, το μόνο που μπορεί να πετύχει η Κυβέρνηση είναι την πιο δύσκολη πρόσβαση του πολίτη στη δικαιοσύνη!

 «Η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης γίνεται με πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων - λειτουργών και κτιριακές υποδομές για περισσότερα ακροατήρια», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματείου και συνεχίζει μιλώντας στο LamiaReport: «Με τις κινητοποιήσεις αυτές απαιτούμε την μόνιμη πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων καθώς τα κενά πανελλαδικά είναι μεταξύ 40 και 60%. Ενδεικτικά στη Λαμία, στο Πρωτοδικείο υπηρετούν 14 αντί 26 υπαλλήλων, στην Εισαγγελία 10 αντί 19 και στο Ειρηνοδικείο 7 αντί 16»!

Ο κ. Γρηγορόπουλος ζητεί μάλιστα συγνώμη από τους πολίτες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση πιστοποιητικών ή άλλων εγγράφων, οι οποίες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν οι συνάδελφοί του δεν αφιέρωναν χρόνο εκτός ωραρίου, τον οποίο δεν πληρώνονται, για την εξυπηρέτησή τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που υποτίθεται πήραν τα τελευταία δύο χρόνια. «Σε μας μεταφράζεται σε 40 με 60 λεπτά την ημέρα το 2023 από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το 2024, 1,5 ευρώ».

Για όλα τα παραπάνω φέρονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στη δίωρη διακοπή εργασιών (δε θα εξυπηρετούνται οι πολίτες το ανωτέρω διάστημα μεταξύ 09:00’ και 11:00’), αλλά και στην Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Με απόφαση τη συνέλευσής μας, θέλουμε επίσης να τονίσουμε τη συμπαράστασή μας, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας. Δυστυχώς μετά την ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και της Υγείας έρχεται και η σειρά της δικαιοσύνης», μας λέει κλείνοντας ο κ. Γρηγορόπουλος που ευχαριστεί το Εργατικό Κέντρο Λαμίας που τους συμπαραστάθηκε στο συμβολικό κλείσιμο των Δικαστηρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση