Νέο έκτακτο δελτίο: Περιορίζονται τα φαινόμενα, ποιες περιοχές «χτυπούν»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 08:37 Νέο έκτακτο δελτίο: Περιορίζονται τα φαινόμενα, ποιες περιοχές «χτυπούν» (φωτο intime)

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα (26-2-2024) τα έντονα φαινόμενα στην ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και από αύριο το πρωί θα εξασθενήσουν.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Έτσι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα στην ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και από αύριο το πρωί θα εξασθενήσουν.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανότατα από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

 

Την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Λαίλαπα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα

Πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη, βροχές και καταιγίδες σαρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για μία λαίλαπα κακοκαιρίας, ενώ έδειξε παράλληλα τη ζώνη στον χάρτη της χώρας, η οποία θα επηρεαστεί από πλήθος καταιγίδων. Οι καταιγίδες λοιπόν, έχουν ξεκινήσει από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και σταδιακά κατεβαίνουν μέχρι και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας, ειδικότερα μέχρι την Κρήτη. Πρόκειται για μία απόσταση της περίπου 500 χλμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση