Λαμία: Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 13:42 Λαμία: Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί

Σήμερα στο ΣΣ Λαμίας και αύριο σε Λαμία και Αταλάντη…

Το ΔΣ του Τοπικού Παραρτήματος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας ‘Η ΕΝΟΤΗΤΑ’  καλεί τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και το λαό της Φθιώτιδας να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων των Τεμπών συμμετέχοντες σε όλες τις ενωτικές επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στη  Φθιώτιδα.

Ειδικότερα οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί θα συμμετάσχουν

-Την Τρίτη 27/2 και ώρα 20:00’ στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λαμίας μαζί με τους φοιτητές και όλον τον υπόλοιπο κόσμο

-Την Τετάρτη 28/2 και ώρα 11:30’ στην πλατεία πάρκου της Λαμίας στην απεργιακή συγκέντρωση και  πορεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας των φοιτητικών συλλόγων μαθητών συνταξιούχων και όλο του λαού.

-και στην Αταλάντη την Τετάρτη 28-2 στην κεντρική πλατεία στις 12:00’

-Καθώς και σε όποια άλλη ενωτική εκδήλωση, διοργανωθεί στη Φθιώτιδα.

Σκοπός, «να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό με τους 57 νεκρούς φοιτητές, επιβάτες και σιδηροδρομικούς».

Στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί επισημαίνουν και τα παρακάτω:

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε και εμείς όπως όλος ο ελληνικός λαός ένα χρόνο τώρα ότι γίνεται προσπάθεια  συγκάλυψης και από προσανατολισμού αυτού του εγκλήματος.

Όπως είχαμε προβλέψει δείχνουν το δέντρο του ανθρώπινου λάθους του σταθμάρχη, για να κρύψουν το  δάσος τον δολοφονικών ευθυνών των κυβερνώντων και των διοικούντων του ΟΣΕ των εταιριών.

Εμείς οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί είμαστε σε θέση έχοντας γνώση και σιδηροδρομική εμπειρία να  συνεισφέρουμε στην ανάδειξη των αιτιών αυτού τού εγκλήματος.

Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην αποδυνάμωση και κατάργηση μιας βασικής δικλείδας ασφαλείας  πού ήταν ο κυβερνήτης προϊστάμενος αμαξοστοιχίας που μαζί με τον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό αποτελούσαν την τριπλή δικλείδα ασφαλείας του ανθρώπινου παράγοντα.  Αυτή η τρίτη δικλείδα ασφαλείας ελαχιστοποιούσε πολλαπλάσια την πιθανότητα ταυτόχρονου  ανθρώπινου λάθους και απέτρεπε το συμβάν...

Εμείς οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί αγωνιζόμαστε για:

-Ενιαίο δημόσιο με κοινωνικό χαρακτήρα δημοκρατικά λειτουργικό και ασφαλή σιδηρόδρομο.

-Επαναφορά άμεσα κανονιστικά όπως προέβλεπε ο παλιός κανονισμός επί της κυκλοφορίας του  κυβερνήτη προϊστάμενο αμαξοστοιχιών με άμεσες προσλήψεις και ανάλογη εκπαίδευση ως τρίτη και  σημαντική δικλείδα ασφάλειας.

-Τα αγαθά όπως η ασφάλεια δεν είναι εμπόρευμα.

-Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση