Κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού εκ των προσαχθέντων για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 07:53 Κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού εκ των προσαχθέντων για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε ένα ακόμη Κατάστημα Κράτησης…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τους προσαχθέντες για τους οποίους εξετάζεται η εμπλοκή τους στην συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε δύο Φυλακές της επαρχίας.

Έως τώρα έχουν προσαχθεί 8 άτομα από διάφορες περιοχές της Αθήνας και από φυλακές της επαρχίας και συγκεκριμένα, εξετάζονται για την εμπλοκή τους τρεις έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας και Δομοκού, καθώς φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για συνεργασία μεταξύ τρομοκρατών και ποινικών κρατουμένων.

Οι επιθέσεις για τις οποίες είχε αναλάβει την ευθύνη η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν στις 8 Ιουλίου 2023 επίθεση με χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Κορυδαλλού, στο Χαϊδάρι, στις 13 Νοεμβρίου του 2023 βομβιστική επίθεση σε γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας στην Κηφισιά και στην βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου, που έγινε ως πράξη αλληλεγγύης σε έγκλειστο αντιεξουσιαστή (τον ληστή με το τατουάζ) που πιθανόν έχει σχέση με την οργάνωση.

Τον Αύγουστο του 2021 διαπράχθηκε η ληστεία στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας από τον αντιεξουσιαστή στο όνομα του οποίου τα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» πραγματοποίησαν την βομβιστική επίθεση.

Ήταν το ίδιο άτομο που είχε ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και λίγες ημέρες μετά συνελήφθη από άντρες της Αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσαν σε μία επεισοδιακή επιχείρηση στην Λ. Κατεχάκη.

Από την Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε εξέλιξη κατ’ οίκον έρευνες για την κατάσχεση πειστηρίων.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται πίσω και από άλλες επιθέσεις σε βάρος δικαστικών όπως η πρόσφατη επιστολή-βόμβα στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης ή και σε παλιότερες επιθέσεις που μπορεί να έχουν σχέση με παραλλαγές του ονόματος της οργάνωσης, σε βάρος μίας δικαστικού και ενός αστυνομικού και πάλι εξ ονόματος του συγκεκριμένου έγκλειστου ληστή-αντιεξουσιαστή.

Με πληροφορίες από news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση