Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 20:51 Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας

Πάνω σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων…

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Παπαγιαννοπούλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σχεδιάζει και θα υλοποιήσει Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών σε συνεργασία με σχολεία με θέμα: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων».

Στόχοι του προγράμματος είναι:

α) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και έμφυλων διακρίσεων,

β) η καλλιέργεια στάσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πρόληψη των έμφυλων διακρίσεων και της βίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω webex όχι σε μορφή ημερίδας, αλλά θα συνδυάσει τη θεωρία για τα αντίστοιχα θέματα με κάποιες ασκήσεις που απαιτούν τη συμμετοχή σε μικρές ομάδες μαθητών/τριών και την ανάπτυξη αυτενέργειας και ανταλλαγής απόψεων και αντιλήψεων από πλευράς τους σε ομαδοσυνεργατική βάση.

Πρόγραμμα - Σχολεία

Επιμορφώτρια-υπ. Προγράμματος : Παπαδοπούλου Θεοφανία

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση