«Ποδαρικό» με κακοκαιρία κάνει ο Μάρτιος - Έκλεισε ο Ξηριάς στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 10:00 «Ποδαρικό» με κακοκαιρία κάνει ο Μάρτιος - Έκλεισε ο Ξηριάς στη Λαμία

Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Κεντρική Ελλάδα.

Το χαμηλό βαρομετικό που έφτασε από χθες στην Ελλάδα σαρώνει την ηπειρωτική χώρα και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη Φθιώτιδα και γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές.

Η κακοκαιρία "Εμίλ" έφτασε λίγες ώρες νωρίτερα απ ότι αναμενόταν στη Φθιώτιδα και από νωρίς το πρωί έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές του νομού. Έντονη βροχόπτωση είχαμε και στη Λαμία το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία προς Ροδίτσα στη θέση "Ξηριάς".

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Εμίλ θα είναι:

  • οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές
  • οι καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές
  • η πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας
  • η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών

Πως θα κινηθεί το μέτωπο της κακοκαιρίας σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-03-2024
Γενικά αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης και στην Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπολοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν από νοτιες διευθύνσεις με την ιδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεv θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-03-2024
Στην κεντρική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά προς το βράδυ.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, ενώ στα δυτικά και νότια θαλάσσια θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-03-2024
Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωση φαινομένων κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια και ανατολικά θαλάσσια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν βαθμιαία και στα νότια και ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση