Φθιώτιδα: Σοβαρό ατύχημα σε εργοτάξιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 11:46 Φθιώτιδα: Σοβαρό ατύχημα σε εργοτάξιο

Στην Αθήνα διακομίστηκε 33χρονος με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι…

Ένα ακόμη σοβαρό εργατικό ατύχημα, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας.

Πρόκειται για 33χρονο εργαζόμενο σε κατασκευαστική εταιρία έργων, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του, κατά τη διάρκεια εργασιών επεξεργασία πίσσας και χρειάστηκε να διακομιστεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Διαβάστε την ανακοίνωση - καταγγελία του ΕΚΠΕΦ:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για πολλοστή φορά καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι τόσο στο νομό Φθιώτιδας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα νέο εργατικό ατύχημα προστίθεται στη μαύρη λίστα της Φθιώτιδας. Ο 33χρονος συνάδελφός μας, εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία έργων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας πληροφορήθηκε το ατύχημα άμεσα, και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε η επιχείρηση στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. 

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε την ανυπαρξία των ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι και πιο συχνοί οι έλεγχοι από το σώμα επιθεώρησης εργασίας και οι ποινές για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να ελαττωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα εργατικά ατυχήματα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση