Σαρακιώτης: «Κύριοι της Κυβέρνησης δε βρέχει»!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:57 Σαρακιώτης: «Κύριοι της Κυβέρνησης δε βρέχει»!

Δήλωση του Βουλευτή Φθιώτιδας και Τομέαρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη νέα καταδίκη από το Ευρωκοινοβούλιο…

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τη νέα καταδίκη της πατρίδας μας από το Ευρωκοινοβούλιο, με την έγκριση της έκθεσης LIBE.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έκθεση, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, αναφερόταν σε κατάπτωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και σε συστηματικές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν παραμένει απαθές έναντι της θεσμικής παρακμής και της υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με 374 ψήφους υπέρ και μόλις 113 ψήφους κατά, η πατρίδα μας αναγνωρίστηκε δυστυχώς ως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης. Η χειραγώγηση των Ανεξάρτητων Αρχών, η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και ο κατήφορος στα ζητήματα ελευθερίας του τύπου με τις αγωγές κατά δημοσιογράφων (SLAPPs) συνιστούν μονάχα ορισμένες από τις κυβερνητικές πρακτικές, για τις οποίες εκφράζεται η έντονη ανησυχία των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η πατρίδα μας αποτελεί πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή και οφείλει να λογοδοτήσει για τη μεθοδευμένη συγκάλυψη σκανδάλων, τα οποία έχουν πληγώσει βάναυσα την ελληνική κοινωνία και έχουν στιγματίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ορθώνει το ανάστημά του έναντι της συνεχιζόμενης περιστολής κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και της αποσάθρωσης του Κράτους Δικαίου, η οποία δεν αρμόζει στην κοιτίδα της Δημοκρατίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση