Ενημέρωση για την άρδευση της Κωπαΐδας από την Υλίκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 13:14 Ενημέρωση για την άρδευση της Κωπαΐδας από την Υλίκη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024, στο διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας, και προχώρησαν σε ανακοινώσεις για το πλέον κρίσιμο ζήτημα της άρδευσης του Κωπαϊδικού πεδίου.

Με δεδομένο το ιστορικό χαμηλό της στάθμης της Υλίκης και σε συνέχεια συνάντησης με καλλιεργητές της Κωπαΐδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρεμβαίνει και δίνει την ακόλουθη μόνιμη, αλλά και ταχύτερη δυνατή λύση για την εξασφάλιση της δυνατότητας διπλής άντλησης, εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο:

  • Προχωρά στην προμήθεια και εγκατάσταση δύο νέων πλωτών εξεδρών με 16 συνολικά αντλίες.
  • Η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης ξεκίνησε στο πλαίσιο του ήδη συμβασιοποιημένου έργου, δίχως υπέρβαση του συμβατικού προϋπολογισμού.
  • Η κατασκευή και λειτουργία της μιας πλωτής εξέδρας με 8 αντλίες, προσδιορίζεται για το δεύτερο 15ημερο του Μαΐου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών της κατασκευαστικής εταιρείας. Παράλληλα, θα προχωρά η ολοκλήρωση και της δεύτερης πλωτής εξέδρας.

«Απαντούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό στην αγωνία των αγροτών μας για την άρδευση στην Κωπαΐδα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως το τέλος Μαΐου θα έχει διαθέσιμες τις υποδομές για να παρέχει διπλή άντληση νερού από τη λίμνη Υλίκη, στην περίπτωση που η -πρωτοφανώς χαμηλή- στάθμη δεν επιτρέπει την απευθείας άντληση από το επίγειο σταθερό αντλιοστάσιο.
»Μέσα από το σχετικό συμβασιοποιημένο έργο μας και χωρίς κοστολογική υπέρβαση, προχωρούμε στην προμήθεια και εγκατάσταση δύο πλωτών εξεδρών στην Υλίκη με 16 συνολικά αντλίες, κατασκευάζοντας ουσιαστικά δύο νέες πλωτές αντλητικές εγκατάστάσεις και κρατώντας επιπλέον τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των στοιχείων από το υφιστάμενο πλωτό αντλιοστάσιο. Παραμένουμε στο πλευρό των αγροτών μας, με καθαρές κουβέντες, χωρίς λαϊκισμούς. Παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις!»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης τόνισε: «Σε περίοδο παρατεταμένης ανομβρίας που δημιουργεί στους αγρότες μας πρόσθετη ανησυχία, δίνοντας μάχη με το χρόνο, θα πετύχουμε ασφαλή και μόνιμη λύση που αφορά το πλωτό αντλιοστάσιο της Υλίκης. 

»Η Περιφέρεια θα έχει έτοιμες στο τέλος Μαΐου τις εγκαταστάσεις της. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την αμέριστη στήριξή του, αλλά κυρίως την Τεχνική μας Υπηρεσία για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει  να πετύχουμε σε αυτό το εγχείρημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση