Χρυσάνθη Καραγιάννη: «Βάλτε τα μαχαίρια μέσα...»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 13:00 Χρυσάνθη Καραγιάννη: «Βάλτε τα μαχαίρια μέσα...»

Ανοιχτή επιστολή  Χρυσάνθη Καραγιάννη για το θέμα των αδέσποτων στο Δήμο Λαμιέων.

Μετά τη χθεσινή δημοσίευση της κας Μάρθα Πουλτίδου με αναφορές στον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων για τα αδέσποτα και αφού πολλοί αρμόδιοι και μη, φίλοι και μη συστρατευτήκατε εναντίον μου και ορέγεστε τον αφανισμό μου, αναγκάζομαι να γνωστοποιήσω δημόσια τα ακόλουθα:

1. Διακρίνομαι για τη μάχαιρα του λόγου μου όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της Αλήθειας και του Δικαίου (ιδιαίτερα των αδύναμων πλασμάτων, ανθρώπων και ζώων). Για τον λόγο αυτόν ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από κανέναν (ιδίως από τη Μάρθα Πουλτίδου) και βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή έμπρακτα και συνήθως μοναχικά!!!

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου μάλιστα, έδωσα συνέντευξη σε τοπικό μέσο και μίλησα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην πόλη, αβίαστα και χωρίς κανέναν φόβο. Προς έκπληξη μου οι μεγαλοφιλόζωοι (...) της περιοχής δείλιασαν να κάνουν μέχρι και σε εκείνη τη δημοσίευση της συνέντευξης μου.

Το θάρρος και η ανιδιοτέλεια δυστυχώς δεν είναι χαρακτηριστικό όλων μας!!

2. Ζώντας καθημερινά το δράμα των αδέσποτων αλλά και των ανθρώπων φιλόζωων και μη στη Λαμία, αποφάσισα να προχωρήσω σε προσωπικές θυσίες ώστε να προσφέρω τα μέγιστα για την επίλυση αυτού του τόσου ευαίσθητου ζητήματος που βιώνουμε, ως σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης. Οι αποφάσεις μου αφορούσαν και συνεχίζουν να αφορούν ακόμη και την αλλαγή φορέα εργασίας ώστε να βοηθήσω τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την απρόσκοπτη υλοποίηση ενός ουσιαστικού και πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου διαχείρισης των αδέσποτων.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο κο Πανουργιά Παπαϊωάννου για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, τη γνώση, την εμπειρία και τις δυνατότητές μου. Νοιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι δεν έχω ανάγκη εργασίας, ούτε έτρεξα πίσω από πολιτικούς παράγοντες για την εξασφάλιση μιας θεσούλας, αφού το 2003 διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ και ενώ είχα ήδη "καριέρα" στον ιδιωτικό τομέα, στην πρώην Νομαρχία Φθιώτιδας και έκτοτε είμαι υπάλληλος της Περιφέρειας. Η διάθεση μου να στηρίξω τον Δήμο Λαμιέων στον ευαίσθητο τομέα των αδέσποτων και ταλαιπωρημένων ψυχών είχε και έχει χαρακτήρα αξιοποίησης και διαδραστικής ένωσης όλων των ενεργών φιλόζωων της περιοχής και αυτή είναι η γραμμή και του δημάρχου την οποία στηρίζω με όλη μου την καρδιά.

Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι πολλοί δυσαρεστήθηκαν και μάλιστα μόλις εχθές το βράδυ έμαθα ότι η πρόεδρος (την οποία θεωρούσα φίλη) του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας αντιμάχεται σφόδρα τη διάθεσή μου αυτή! Ελπίζω να με διαψεύσει δημόσια... 

Το τι θα κάνω εγώ ως υπάλληλος, η αλήθεια είναι ότι δεν θα ρωτήσω κανέναν, παρά μόνο τους αρμοδίους. Όποιος θέλει να εργαστεί και να προσφέρει για τον Δήμο ας το κάνει και αυτός!! Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας ας κοιτάξει τα του οίκου του, που είναι πολλά..., και ας μην ασχολείται μαζί μου καθώς εγώ δεν είμαι μέλος του. Να ενώσω ήθελα σε κοινό σκοπό και όχι να χωρίσω!! Αλλά η ζήλια στη χώρα μας πάντα αντιμαχόταν τους "άριστους". 

3. Την Πέμπτη το πρωί μου τηλεφώνησε μέλος του ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, σε κατάσταση πλήρους ανησυχίας να με ρωτήσει αν γνωρίσω για επιχείρηση μαζικής συλλογής αδέσποτων που τυχόν λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Γεωργίου Ζήσιμου, όπως μου είπε. Υπήρχε έκδηλη ανησυχία καθώς όσοι έχουμε άποψη για τις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου, ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι σε κόκκινο συναγερμό, δεν υπάρχουν νόμιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ότι κινδυνεύει η ζωή των σκύλων λόγω της μεγάλης σώρρευσης. Επικοινώνησα άμεσα με τον Δήμο και με αρμοδίους και έδωσα χρόνο ώστε να ελέγξουμε το τι συμβαίνει και να φροντίσουμε άμεσα για την επανένταξη των ζώων που έχουν εγκλειστεί εκεί. 
Άλλωστε η θέση μου είναι να βοηθήσω και όχι να πολεμήσω τη νέα δημοτική αρχή!!

4. Η δημοσίευση της κας Πουλτίδου έγινε με βάση δικές της πληροφορίες και αναφορές, τις οποίες όταν επικοινώνησε μαζί μου για να επιβεβαιώσει, της ζήτησα χρόνο ώστε να επιλύσουμε το θέμα, αλλά η ηθική και αγάπη της για τα ζώα δεν απεδέχθη το αίτημά μου. Και εννοείται ότι η κα Μάρθα Πουλτίδου δίνει τις δικές της εξετάσεις μπροστά και μόνο στα μάτια των αθώων πλασμάτων. Και οχι στα δικά μας!! Όπως όλοι μας!! Τη Δικαίωση την περιμένουμε από τα Δικά Τους Βλέμματα και όχι από τις ύαινες που όπως έζησα εχθές το βράδυ όρμηξαν να με κομματιάσουν. ΆΔΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ!!!

5. Σας ενημερώνω ότι συνεχίζω να στηρίζω τον δήμαρχο Λαμιέων και θα είμαι βοηθός και συμπαραστάτης του σε κάθε ενέργεια του ώστε να επιλυθεί το θέμα των αδέσποτων. 

ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ!!! Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αλλά με βεβαιότητα και από τη θέση και την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια στην ενεργή και μάχιμη φιλοζωία,  σας γνωστοποιώ ότι υπάρχουν σχέδια και διάθεση για δουλειά που μου έχουν αναζωπυρώσει την ελπίδα!!! 

Όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα θεωρώ ότι ο Δήμαρχος γνωρίζει τους συνεργάτες του και όπως συνηθίζω να λέω: 

"Η αλήθεια είναι ΙΣΧΥΡΗ". 

Τα καλά και νόμιμα έργα δεν τη φοβούνται!
___
 Εν όψει μιας Ελπίδας που ξημερώνει για τον Δήμο Λαμιέων και για τα αδέσποτα που ιδιαίτερα υπεραγαπώ και έχω θυσιάσει τη ζωή μου γι αυτά, σας παρακαλώ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΧΑΊΡΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΝΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ!
Κάποιους δεν μας αγγίζετε καν.

Χρυσάνθη Καραγιάννη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση