Λαμία: Έφοδος εταιρίας λογισμικού σε γραφεία μηχανικών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 08:08 Λαμία: Έφοδος εταιρίας λογισμικού σε γραφεία μηχανικών

Αναστάτωση και 13 δικόγραφα στο Μονομελές Πρωτοδικείο…

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο των μηχανικών σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και στη Φθιώτιδα, μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία τους από ιδιωτική εταιρεία λογισμικού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, για παράνομη χρήση προγραμμάτων.

Η συγκεκριμένη εταιρία υποστηρίζει, ότι πολλοί μηχανικοί κάνουν χρήση παρανόμως του λογισμικού τους και ζήτησε δειγματοληπτικό έλεγχο παίρνοντας την άδεια από το Δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια ζητεί τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Ήδη το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας έχει προς εκδίκαση 13 δικόγραφα που περιλαμβάνουν πολλούς περισσότερους μηχανικούς για τις 4, 11, 18 και 25 Απριλίου 2024.

Η αντίδραση του ΤΕΕ ήταν άμεση, καθώς παρόμοιοι έλεγχοι έχουν γίνει σε Πάτρα, Λάρισα, Αθήνα και Αγρίνιο και από την πρακτική, καθώς δεν αναφέρεται κάποια καταγγελία ή στοιχείο που να υποδεικνύει την παράνομη χρήση του λογισμικού, φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται όλα τα μέλη του ως ύποπτοι εκ των προτέρων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, που επικοινώνησε αρχικά με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Θανάση Λυκόπουλο, πέρα από τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης από το ίδιο το ΤΕΕ και την υποστήριξη των εμπλεκομένων μηχανικών από δικηγόρο του Επιμελητηρίου, ήδη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας έχει κατατεθεί και το πρώτο αίτημα ανάκλησης της προσωρινής διαταγής.

Διαβάστε και την επίσημη αντίδραση του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, το ΔΣ του οποίου συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 1 Μαρτίου για την υπόθεση:

«H Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 01/03/2024 προκειμένου να συζητήσει διεξοδικά, να ακούσει και να καταγράψει τις αναφορές των συναδέλφων μηχανικών στους οποίους πραγματοποιήθηκε έλεγχος από ιδιωτικές εταιρείες λογισμικού μετά από αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις.

Από την πρώτη στιγμή το Τμήμα μας είναι σε συνεργασία και επικοινωνία με το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος καθώς αντίστοιχοι έλεγχοι και δικαστικές αποφάσεις έχουν προηγηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος αφού έλαβε υπόψιν της όλα τα δεδομένα αποφάσισε αρχικά τα εξής :

1) Τη διερεύνηση εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης των συναδέλφων μηχανικών και της νομικής διάστασης της διαδικασίας των ελέγχων καθώς είναι ανησυχητικό να θεωρούνται ύποπτοι εκ των προτέρων όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα.

2) Τη διεκδίκηση προγραμμάτων ενίσχυσης από χρηματοδοτικά εργαλεία για μηχανικούς και εταιρείες τεχνικού αντικειμένου για αναβάθμιση λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με υψηλά ποσοστά επιδότησης χωρίς κατώτατα όρια.

3)  Την καθιέρωση πρόσκλησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εταιρείες παροχής λογισμικού μηχανικού από το ΤΕΕ ή και από τους συλλόγους μηχανικών για προσφορά των προϊόντων τους σε καλύτερες τιμές και διάθεσή τους απευθείας στον τεχνικό κόσμο.

4) Τη συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν για τη δημιουργία και τη διάθεση ελεύθερου λογισμικού προς όλους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση