Εντάσσονται και οι επιλαχόντες αγρότες Δομοκού-Β. Εύβοιας στα επενδυτικά σχέδια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 08:14 Εντάσσονται και οι επιλαχόντες αγρότες Δομοκού-Β. Εύβοιας στα επενδυτικά σχέδια

Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ότι εντάσσονται στα Σχέδια Βελτίωσης της Δράσης 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και οι επιλαχόντες αγρότες από τις πληγείσες περιοχές του Δομοκού Φθιώτιδας και της βόρειας Εύβοιας.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ενταχθεί αρχικά μόνο 217 επενδυτικά σχέδια αγροτών από τη Στερεά Ελλάδα, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού ύψους 20.320.297,53 ευρώ, προκειμένου να επιδοτηθούν με το σύνολο της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 11.149.601,23 ευρώ.

Σε συνέχεια αιτημάτων της Περιφερειακής Αρχής και κατόπιν συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εντάχθηκαν και οι επιλαχόντες αγρότες από την περιοχή του Δομοκού, οι οποίοι επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο “DANIEL”.

Ακολούθησε επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες από τη βόρεια Εύβοια, που επλήγησαν επίσης από την κακοκαιρία.

Πρόκειται για 82 επενδυτικά σχέδια, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 5.861.311,6 ευρώ και με συνολική επιχορηγούμενη δημόσια στήριξη 3.440.273,59 ευρώ. Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου, που αύξησε τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου προγράμματος.

Κατόπιν αυτών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε τροποποίηση της αρχικής απόφασης ένταξης και ανάρτησε:

  • Πίνακα αιτήσεων που επιλέγονται για στήριξη, από τις Π.Ε. Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας), Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας (πλην Δήμου Δομοκού) με 162 επιλέξιμες αιτήσεις, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 8.954.554,93 ευρώ.
  • Πίνακα αιτήσεων που επιλέγονται για στήριξη, από τους Δήμους Δομοκού της Π.Ε. Φθιώτιδας, Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Εύβοιας με 181 επιλέξιμες αιτήσεις συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 7.962.340,13 ευρώ.

Κάθε ενδιαφερόμενος αγρότης ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, μπορεί να εισέλθει στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr και να ανατρέξει στο «Έντυπο Γνωμοδότησης Αίτησης Στήριξης», προκειμένου να ενημερωθεί. Η προθεσμία για την υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής λήγει στις 14 Μαρτίου 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση