ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς: Επιμορφωτικές Ημερίδες για ένα συμπεριληπτικό σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 09:17 ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς: Επιμορφωτικές Ημερίδες για ένα συμπεριληπτικό σχολείο

Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται και αναστοχάζονται…

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ70 Δασκάλων της 1ης  και 3ης  Ενότητας Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Χρίστος Μαρκαντώνης και Ευαγγελία Ζούνη αντίστοιχα και Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης με έδρα τη ΔΠΕ Φθιώτιδας Σοφία Τσαγανού, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Βασιλική Αλβέρτη  και στελέχη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο ευρύτερων επιμορφωτικών δράσεων σχεδίασαν και υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, στις 26, 27 & 29 Φεβρουαρίου 2024, στο 7ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης, επιμορφωτικές ημερίδες, με θέμα: «Συνεργατικές πρακτικές εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής στο συμπεριληπτικό σχολείο».

Οι επιμορφωτικές ημερίδες είχαν  ως στόχο την υποστήριξη και την καθοδήγηση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία για την αξιοποίηση κατάλληλων παιδαγωγικών και διδακτικών εργαλείων, μεθόδων και τεχνικών στο πλαίσιο ενός συμπεριληπτικού σχολείου.

Συμμετείχαν οι Διευθυντές, Διευθύντριες και Προϊστάμενοι, Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων με Παράλληλη Στήριξη, οι εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης και οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ένταξης.

Οι εκπαιδευτικοί σε ομάδες εργασίας, επεξεργάστηκαν μελέτες περίπτωσης, δημιούργησαν προτάσεις παρέμβασης σε μαθητές με δυσκολίες μάθησης και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τις παρουσίασαν και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος και αναστοχασμός.

Τις επιμορφωτικές ημερίδες τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και ο Διευθυντής  Εκπαίδευσης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Γκούμας, που απεύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση