Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2024

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 10:17 Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο 2024

Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με τη συμμετοχή του προσωπικού θεραπείας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε Εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα και συμμετείχαν αρκετοί Φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Το θέμα της Εσπερίδας ήταν η παραβατικότητα των ανηλίκων και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας. Την ίδια ημέρα το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό και να συζητηθούν θέματα που αφορούν στις δράσεις των δύο Μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία αλλά και στο φαινόμενο των εξαρτήσεων στην ευρύτερη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, οργάνωσαν σειρά δράσεων διασύνδεσης με Φορείς της Αταλάντης και πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αταλάντης, κ. Αθανάσιο Ζακεντέ, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας, κα Αθανασία Βλαχομήτρου και την Ειδική Σύμβουλο, κα Ελένη Τρικαλιώτη. 

Επίσης, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας και συναντήθηκαν με την Υπεύθυνη της Δομής, κα Άννα  Παπαναγιώτου, Ψυχολόγο & Κοινωνική Λειτουργό, με τις κ.κ. Γεωργία Καραμίτζιου, Αγγελική Τσιάτα και Ραφαήλια Εβελζαμάν, Κοινωνικούς Λειτουργούς όπως επίσης και με τις κ.κ. Παγώνα Δουσιώτη, Διοικητική Υπάλληλο, Παγώνα Πεπονάκη Οικονομολόγο και Γεωργία Κακκάβα, Διαμεσολαβητή Ρομά. Εκεί συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις και τρόποι πιθανής συνεργασίας για δράσεις ενημέρωσης στους καταυλισμούς Ρομά του Δήμου Λοκρών.

Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Αταλάντης όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, κ. Δημήτρη Λαμπρινίδη, την Υποδιευθύντρια κα Λέτα Τσούνη και την Ψυχολόγο του Σχολείου, κα Ειρήνη Κανιστρά. Στόχος των συναντήσεων ήταν η ενημέρωσή τους για θέματα εξάρτησης,  για το έργο και τον τρόπο λειτουργίας των δύο Μονάδων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία αλλά και για τον από κοινού προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων.

Οι δράσεις του μήνα συνεχίστηκαν με την επίσκεψη του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην περιοχή των Ψαχνών Εύβοιας σε συνεργασία με την Κοινωνιολόγο του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, κα Ελένη Ευθυμιάδου. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις Κοινωνικούς Λειτουργούς του “Βοήθεια Στο Σπίτι”, κ.κ. Σούλα Τζαφέρου και Φωτεινή Σπανού αλλά και την Κοινωνιολόγο, κα Μαρία Σπυροπούλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα Ελένη Νικολαΐδη, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αντώνης Σπυρόπουλος. Στόχος της συνάντησης ήταν η διερεύνηση αναγκών της περιοχής και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης στις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα εξάρτησης.

Τέλος, το προσωπικό θεραπείας των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work) στη Λαμία και παρείχε υποστήριξη με ατομικά ραντεβού σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης στην περιοχή της Λαμίας και της Χαλκίδας.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχιας και αποκλεισμού», για τη συνέχιση της δράσης: Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην Κοινότητα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση