Η startup του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του Junior Achievement Greece (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 15:14 Η startup του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του Junior Achievement Greece (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2024 του Junior Achievement Greece στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές και μαθήτριες από Γενικά Γυμνάσια/Λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και Ειδικά Σχολεία της Κεντρικής Ελλάδας, της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση – Company Program2024» του Junior Achievement Greece, παρουσίασαν την ημέρα εκείνη τις καινοτόμες μαθητικές τους «startup» και κατέπληξαν το κοινό και την κριτική επιτροπή τoυ JA Greece.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JA Greece τελεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην έκθεση συμμετείχε και το σχολείο μας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Λαμίας, ως το μοναδικό σχολείο της Φθιώτιδας, το οποίο για πρώτη χρονιά λαμβάνει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Greece με τη δική του καινοτόμα Εικονική Επιχείρηση Restassistant. Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών της Restassistant συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους στους επισκέπτες της έκθεσης, να απαντήσουν στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής αλλά και να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις των άλλων σχολείων. Δίπλα στην ομάδα του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έχει οριστεί Inspirational Mentor της επιχείρησης από τον Οργανισμό του JA Greece.

Η Εικονική Επιχείρηση Restassistant έχει ως σκοπό την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές η οποία μας βοηθάει στις συναλλαγές μας με μετρητά. Συγκεκριμένα, μας πληροφορεί για το ποσό σε ρέστα που πρέπει να εισπράξουμε σε μια συναλλαγή και επιπλέον ελέγχει μέσω κάμερας αν το ποσό που λάβαμε είναι σωστό. Η εφαρμογή έρχεται ως λύση σε ένα πολύ συχνό πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση χρημάτων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ομάδα του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει την αναγκαιότητα μιας τέτοιας εφαρμογής, η οποία εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία και τη χρησιμότητά της.

Το σχολείο μας οφείλει ειλικρινείς ευχαριστίες στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη για την εμπνευσμένη μεσολάβησή της, στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος κ.κ. Μιχαηλίδου Αθηνά, Καψάλη Αλεξάνδρα, Καλούδη Ολυμπία, Αντωνοπούλου Πηνελόπη αλλά και στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων που ανέλαβε την κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης μας. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κυρία Ελένη Μπενιάτα και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Κώστα Σπαλιώρα, για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση