Δράση ευαισθητοποίησης από το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:51 Δράση ευαισθητοποίησης από το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Το «Love Van Goes To School!» βρέθηκε στο χώρο του σχολείου, δίνοντας στα παιδιά τη χαρά της προσφοράς, στήνοντας μια υπαίθρια κουζίνα και μαγειρεύοντας γύρω από την κατσαρόλα όλοι μαζί.

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε δράση ευαισθητοποίησης στον προαύλιο χώρο του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Λαμίας με τίτλο «The Love Van Goes To School!».  Το «The Love Van» είναι ένας μετακινούμενος θύλακας κοινωνικής προσφοράς με στόχο να προσφέρει καθημερινά βοήθεια σε περιπτώσεις που αφορούν τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα ζώα.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές/τριες των τμημάτων Β1 και Γ2 με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα. Ιακωβάκη Ιωάννα, κα. Φελέσκουρα Χριστίνα και κα. Πέππα Ιωάννα στο πλαίσιο καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιούν τη φετινή χρονιά κάλεσαν την ομάδα του «Τhe Love Van», η οποία ταξιδεύει εντός και εκτός των ορίων της Αττικής και δίνει την δυνατότητα σε παιδιά διαφόρων πόλεων να βιώσουν την χαρά της προσφοράς στήνοντας μια υπαίθρια κουζίνα και μαγειρεύοντας γύρω από την κατσαρόλα στο σχολείο. Αρχικά, τα παιδιά και των δύο τμημάτων με τις εκπαιδευτικούς μετέβησαν στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα ίδια συγκεκριμένες προμήθειες για το μαγείρεμα. Με αυτόν τον τρόπο έγιναν συμμέτοχοι όλης της δράσης πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει.  Επιστρέφοντας στο χώρο του σχολείου, ακολούθησε η διαδικασία του μαγειρέματος με τα παιδιά να εμπλέκονται ενεργά και σε αυτή. Βασικός σκοπός ήταν να ετοιμάσουν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες μερίδες φαγητού, τις οποίες στη συνέχεια θα μοίραζαν σε ιδρύματα της πόλης ως πράξη εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Τα ιδρύματα στα οποία απευθύνθηκε το σχολείο και προσφέρθηκαν να δεχτούν τη βοήθεια των μικρών μαθητών είναι το Ραχούτειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαμίας και το Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας. Επιπλέον μερίδες φαγητού δόθηκαν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους της εθελοντικής δράσης κ. Λευτέρη Παρασκευά και κ. Καλαρά Ευθύμιο που συνέβαλλαν στο να παράγουν τα παιδιά κάτι τόσο σημαντικό καλλιεργώντας αξίες αλληλεγγύης και κοινωνικής συμμετοχής αλλά και τους υπεύθυνους των ιδρυμάτων κ. Καραμέρη και κα. Παπαδοπούλου αντίστοιχα για τη δεκτική τους στάση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Θερμές ευχαριστίες και σε ιδιώτες επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας που μας παρείχαν αφιλοκερδώς προϊόντα για την υλοποίηση της δράσης.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση