Σαρακιώτης: Να σταματήσουν οι βουλευτές της ΝΔ να κρύβονται για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 17:57 Σαρακιώτης: Να σταματήσουν οι βουλευτές της ΝΔ να κρύβονται για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης

Άμεση αντίδραση από το Βουλευτή Φθιώτιδας και Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

Σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει έως 18 Απριλίου, πέρασε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου δικαιοσύνης αναφορικά με το «Δικαστικό Χάρτη» και υπήρξε άμεση αντίδραση από το Βουλευτή Φθιώτιδας και Συντονιστή Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη, με βολές κατά των Βουλευτών της ΝΔ στο νομό, ιδιαίτερα για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης.

Ειδικότερα ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε «Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, στηλιτεύσαμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει και προωθεί την αναδιαμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν υπήρχε μέχρι πρότινος επίσημο σχέδιο νόμου και σχετικές πληροφορίες έφτασαν να διακινούνται μέσω…Viber!

Μετά το πέρας ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος με διαρροές δημοσιευμάτων και χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, έχουμε επίσημο Σχέδιο Νόμου και το οποίο στη σελ. 17 αναφέρει επί λέξει τα εξής:

’Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (πρώην Νομός Φθιώτιδας) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λαμίας, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λαμία. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Λαμίας εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Τα Ειρηνοδικεία Λαμίας και Αταλάντης καταργούνται.’’

Και ενώ μετά και την υπ’ αριθ. πρωτ. 1082/31-01-2024 κοινοβουλευτική παρέμβασή μου επί του θέματος, και ειδικότερα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 44/15-02-2024 έγγραφό του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αιφνιδιάσει με επιλογές του και ότι θα καταθέσει το ολοκληρωμένο πλαίσιο του Νέου Δικαστικού Χάρτη προς δημιουργική διαβούλευση διότι πάνω απ’ όλα πιστεύει σε μια μεγάλη αλλά και συναινετική μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη.

Κατόπιν τούτου, αναμένουμε από τους Βουλευτές της Ν.Δ. στο Νομό να σταματήσουν να κρύβονται, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να λάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για τους πολίτες της Λοκρίδας, διατηρώντας την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση