Πέντε ακόμη συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών - Μία στη Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 18:45 Πέντε ακόμη συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών - Μία στη Βοιωτία

Τι πρέπει να γνωρίζεται για να αποφύγετε τα πρόστιμα…

Δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η αντιπυρική περίοδος και η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να πηγαίνει από πυρκαγιά σε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Π.Σ.: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση φυτικής ύλης και υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, όπως προβλέπονται στην υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» (ΦΕΚ Β’ 1923), σχετικά με ενέργειες, δραστηριότητες και εργασίες στην ύπαιθρο, που αφορούν το άναμμα, τη διατήρηση και τη χρήση πυρός, την εκτέλεση θερμών εργασιών, τη χρήση συσκευών που προκαλούν σπινθήρα, τη χρήση ειδών πυροτεχνίας ή βεγγαλικών, την τοποθέτηση, φύλαξη, απόρριψη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλικών ή ουσιών, απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, λοιπών καυστών υλικών κλπ.

Ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες, προς διαπίστωση της τήρησης των συγκεκριμένων μέτρων».

Στην τελευταία ανακοίνωση της αναφέρονται τέσσερις ακόμη συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, για πρόκληση πυρκαγιάς, εκ των οποίων η μία στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στη θέση Ρέμα, της Τ.Κ. Καπαρελλίου, του δήμου Θηβαίων. Οι άλλες δύο ήταν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στη θέση Δρυμώνας, η μία και στην περιοχή Άγ. Γεώργιος Ιωλκού η άλλη του δήμου Βόλου (η 4η σύλληψη έγινε στη Ζάκυνθο).

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Ανάλογο πρόστιμο είχαμε σε ακόμη 11 (!) περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν τη Στερεά και συγκεκριμένα, τέσσερις άνδρες, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, αντίστοιχα, στη θέση Μύλοι, του δήμου Καρύστου, στην περιοχή Λουτουφί, του δήμου Θηβαίων, στην περιοχή Ακραίφνιο, του δήμου Ορχομενού και στον οικισμό Νίκη Σκορπονερίων, δήμου Ορχομενού, καθώς και σε μία γυναίκα για τον ίδιο λόγο, στην Ιστιαία.

Επισημαίνεται ότι κυρίως για την καύση φυτικής ύλης και υπολειμμάτων καλλιεργειών, έως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, έτους 2024, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν καθώς και για περαιτέρω πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση