Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Δομοκού για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 19:00 Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Δομοκού για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Έμπειρος αστυνομικός παρουσίασε τρόπους προστασίας από τους διαδικτυακούς κινδύνους…

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δομοκού, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση κατά τη χρήση του Διαδικτύου και Τρόποι Προστασίας» υπό την ενεργό συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της από κοινού συνεργασίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων της Δημοτικής Ενότητας Δομοκού, του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Δομοκού, υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος, η Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Δομοκού Στυλιανή Κουνούκλα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δομοκού Αργυρώ Βελαώρα και η Διευθύντρια του Λυκείου Δομοκού Αριστέα Κιαμούρη.

Εισηγητής της εσπερίδας ήταν ο Αστυνόμος Β’ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο οποίος συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης στην ψηφιακή κοινωνία και στην ανάπτυξη θετικής συμπεριφοράς στη χρήση του διαδικτύου. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος παρείχε χρήσιμες συμβουλές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την λανθασμένη χρήση του διαδικτύου, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκαν τα επικίνδυνα φαινόμενα που αναπτύσσονται μέσω της εσφαλμένης χρήσης, όπως ο εκφοβισμός, η αποπλάνηση, η αποξένωση και η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων.

Η εκδήλωση είχε βιωματικό χαρακτήρα επιδιώκοντας την κατανόηση των συγκεκριμένων θεμάτων από τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μέσα από πραγματικά γεγονότα έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται το διαδίκτυο με υγιή τρόπο.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού Γεώργιος Λελεντζής, Χρήστος Πετρόπουλος, Ανδρέας Λαΐνας και Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Γκούβας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Δημήτριος Δρακάκης, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Δομοκού Κωνσταντίνα Τσανή, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δομοκού Κωνσταντίνος Παπιώτης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση