Σημαντικές συναντήσεις Οικονόμου στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 20:59 Σημαντικές συναντήσεις Οικονόμου στην Κύπρο

Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης…

Ο Γιάννης Οικονόμου βρίσκεται στην Κύπρο ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου.

Η Αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο κα τον Υποψήφιο Δήμαρχο Λευκωσίας και Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Νίκο Τορναρίτη.

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας για την πρώτη ημέρα στην Κύπρο:

«Η πρώτη μέρα της παρουσίας μου στην Κύπρο, ως μέλος της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, περιλάμβανε σημαντικές συναντήσεις και  χρήσιμες συζητήσεις.

Με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. κα. Αννίτα Δημητρίου, τον Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας και Υποψήφιο Δήμαρχο Λευκωσίας, κ. Νίκο Τορναρίτη και Κύπριους συναδέλφους συζητήσαμε για την παράνομη τουρκική κατοχή που συνεχίζεται για 50 χρόνια και αποτελεί μια διαρκή πληγή και πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και το Κράτους Δικαίου. Η Πρόεδρος της Βουλής μας ενημέρωσε για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της νεκρής ζώνης όλο το τελευταίο διάστημα.

Ελλάδα και Κύπρος, τόσο στο συμβούλιο της Ευρώπης όσα και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, δεν θα επιτρέψουν ποτέ το ζήτημα της κατοχής ούτε να ξεχαστεί, ούτε να ατονήσει. Διεκδικούμε συνεχώς τον τερματισμό της παράνομης κατοχής και τη λύση ενός κυριάρχου κράτους, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Παράλληλα συζητήσαμε και για μια σειρά θεμάτων που μας απασχολούν όπως ο πόλεμος στην Γάζα, η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά το μεταναστευτικό.

Για τα θέματα αυτά Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν την άψογη συνεργασία τους στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και στις Επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σημαντική ήταν και  η συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ιδιαίτερα η ενημέρωση που μας έκανε για το ερευνητικό κέντρο προώθησης της καινοτομίας και των πρότυπων τεχνολογικών εφαρμογών που λειτουργεί ο Δήμος σε συνεργασία  με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η εικόνα της Λευκωσίας από την ταράτσα του Δημαρχείου. Από εκεί που διαπιστώνει κανείς, με τον πιο δραματικό τρόπο, ότι η Λευκωσία παραμένει, εξαιτίας της παράνομης τουρκικής κατοχής, η μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα τον 21ο αιώνα.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση