Ο σκύλος της ΕΜΑΚ στο 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 09:15 Ο σκύλος της ΕΜΑΚ στο 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας

Ο «ΔΙΑΣ» ξετρέλανε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την Ημέρα Φιλοζωίας, ο Υποδιοικητής της ΕΜΑΚ κ. Υφαντής με τον Σκύλο της Υπηρεσίας και φυσικά τον υπεύθυνο συνοδό-φροντιστή κ. Καρακούση επισκέφθηκε το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας.

Οι δύο υπεύθυνοι κύριοι εξήγησαν αρχικά, απευθυνόμενοι σε όλους, τι είναι η ειδική μονάδα της ΕΜΑΚ, σε ποια υπηρεσία ανήκει αλλά και ποιες περιπτώσεις καλείται να αντιμετωπίσει. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στον σπουδαίο ρόλο του σκύλου-διασώστη, στον τρόπο εκπαίδευσης του και στην παροχή βοήθειας στον πυροσβέστη, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό.

Όπως μας εξήγησε ο Υποδιοικητής της ΕΜΑΚ: «Ο σκύλος- ανιχνευτής δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, αλλά τουναντίον, είναι σκύλος ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο και, όποτε κληθεί η ανάγκη, είναι αυτός που με την οσμή του, αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που απέκτησε κατά την εκπαίδευσή του, θα εντοπίσει όπου υπάρχει ίχνος ανθρώπινης ζωής και θα βοηθήσει στον εντοπισμό ανθρώπων, που ίσως αγνοούνται σε ερείπια, χαλάσματα και γκρεμούς, που δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε καν ο ίδιος ο Πυροσβέστης».

Οι ερωτήσεις των μαθητών ήταν πολυάριθμες ζητώντας να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για τον σκύλο-ανιχνευτή. Τελειώνοντας την ομιλία τους κάποιο μαθητές χάιδεψαν τον σκύλο ενώ κάποιοι άλλοι τον τάισαν δίνοντάς του κροκέτες.

Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλα τα παιδιά του σχολείου! Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί θερμά τον υποδιοικητή της ΕΜΑΚ κ.Υφαντή και το συνοδό του σκύλου κ.Καρακούση για την αποδοχή της πρόσκλησης καθώς και την ιδιαίτερα επεξηγηματική ενημέρωση που μας παρείχαν.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση