Δράσεις στο Δήμο Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 12:20 Δράσεις στο Δήμο Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Βοήθεια στο Σπίτι Δομή Αταλάντης διοργάνωσαν δράσεις στους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή του Κυπαρισσίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με μέτρηση ζωτικών σημείων στους ενήλικες Ρομά και ολοκληρώθηκαν με τη διανομή βοηθητικών τετραδίων με το ελληνικό αλφάβητο στα παιδιά που ήδη παρακολουθούν το σχολικό έτος 2023-2024. Στόχος ήταν η επιβράβευση των μαθητών και η προσπάθεια ενίσχυσης της εξοικείωσης τους με την ελληνική γλώσσα και γραφή.

Το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά και ο Δήμος Λοκρών στοχεύουμε με αφοσίωση, επιμονή και υπομονή, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ειρήνη και την ομόνοια στη σταδιακή ενσωμάτωση των Ρομά γι’ αυτό με σταθερά βήματα εργαζόμαστε πάνω σε πολιτικές μείωσης των φαινομένων διακρίσεων είτε φυλετικών είτε ταξικών.

Στη δράση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση