Συνελήφθη γυναίκα για πυρκαγιά στις Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 08:40 Συνελήφθη γυναίκα για πυρκαγιά στις Θερμοπύλες

Παρά τις προειδοποιήσεις άναψε φωτιά σε αγροτική έκταση…

Την ώρα που διεξαγόταν στη Λαμία η σύσκεψη για την νέα αντιπυρική περίοδο, υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις από τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Σίμο Αποστόλου, για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς μέχρι σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου, οι πυροσβέστες έτρεχαν για πυρκαγιά μεταξύ του χωριού Θερμοπυλών και της εθνικής οδού.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από αγροτική έκταση και ως υπεύθυνη συνελήφθη μία γυναίκα που χωρίς να υπολογίσει όλα τα παραπάνω άναψε φωτιά.

Επιπλέον της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύψους 500€.

Σε επίπεδο Στερεάς, επιβλήθηκε ένα ακόμη διοικητικό πρόστιμο 500 €, αυτή τη φορά σε άνδρα που δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης ξηρών χόρτων στη θέση Αγριλίτσα της Τ.Κ. Αφρατίου, του δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από Ω/18:00/08-04-2024 έως Ω/18:00/09-04-2024 εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις (4).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση