Κοινή ανακοίνωση των Πειραματικών 4ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 22:34 Κοινή ανακοίνωση των Πειραματικών 4ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου

Για την υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών…

Με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, θα γίνει η εισαγωγή στα δημόσια Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024 - 2025.

Αυτό αφορά την εισαγωγική τάξη, προνήπιο, Α ́ Δημοτικού, Α ́ Γυμνασίου και Α ́ Γενικού Λυκείου (σε κάποια Πειραματικά νηπιαγωγεία προσφέρονται και θέσεις νηπίων).

Διαβάστε το σχετικό ενημερωτικό από το 4ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λαμίας και το 4ο Πειραματικό Λύκειο Λαμίας.

Σας ενημερώνουμε ότι η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή το προνήπιο, την Α ́ Δημοτικού, την Α ́ Γυμνασίου και την Α ́ Γενικού Λυκείου (σε κάποια Πειραματικά νηπιαγωγεία προσφέρονται και θέσεις νηπίων.) Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση,

από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Στον παραπάνω σύνδεσμο είναι προσβάσιμες επίσης όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και το νομικό πλαίσιο που αφορούν στις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ανά περιφέρεια, τα νέα σχολεία που θα λειτουργήσουν από το σχ. έτος 2024-25, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις υπάρχουν επίσης και στον ιστότοπο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)

https://depps.minedu.gov.gr

Για ενημέρωση και οδηγίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης μπορείτε να ανατρέχετε και στην ιστοσελίδα του 4ουΠειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας.

Όσοι γονείς έχουν ήδη άλλο παιδί που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, κατά το επόμενο σχολικό έτος, χρειάζεται να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση φοίτησης. Αυτή μπορούν να την αναζητήσουν μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/attending-school

Επίσης, σε περίπτωση ταυτόχρονης αίτησης για δίδυμο ή τρίδυμο αδελφό/αδελφή ή υιοθετημένο/η αδελφό/ή που έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος, πρέπει αυτό να βεβαιωθεί από πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση