Δήμος Λαμιέων: Η Βιολέτα έδειξε σε μικρούς και μεγάλους πως να ανακυκλώνουν τα ρούχα τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 14:16 Δήμος Λαμιέων: Η Βιολέτα έδειξε σε μικρούς και μεγάλους πως να ανακυκλώνουν τα ρούχα τους

Η Βιολέτα, η μασκότ, με σύνθημα «Ανακυκλώνω τα ρούχα μου! – Τους δίνω μια νέα ζωή!» και ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την East West Greece, διοργάνωσαν το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου, στο πάρκο Αγίας Βαρβάρας, εκδήλωση αφιερωμένη στην ανακύκλωση.

Μία δράση όπου μαθητές σχολείων, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και πολίτες της Λαμίας, ξεναγήθηκαν στον υπέροχο κόσμο της ανακύκλωσης ρούχων και ενημερώθηκαν για το ταξίδι των ανακυκλώσιμων υλικών.

Επίσης μέσα από τους ειδικούς κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, επιτυγχάνονται στο μέγιστο βαθμό οι αρχές της περιβαλλοντικής οικονομίας, σύμφωνα με τις οποίες για να ανακυκλώσουν οι πολίτες να μην απαιτείται σπατάλη χρόνου, χρήματος και ενέργειας ενώ παράλληλα γίνεται εξοικονόμηση όχι μόνο του κόστους ταφής των αντίστοιχων ποσοτήτων που θα κατέληγαν στους πράσινους και μπλε κάδους και κατ’ επέκταση στους ΧΥΤΑ, αλλά ταυτόχρονα και το κόστος συλλογής και μεταφοράς αυτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος και Παιδείας - Διά Βίου Μάθησης κύριοι Κώστας Κερπινιώτης και Παναγιώτης Παρχαρίδης αντίστοιχα, μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων και στελέχη της εταιρίας που αναφέρθηκαν στην έννοια και τα οφέλη της ανακύκλωσης ρούχων, προστατεύοντας το περιβάλλον από τα απόβλητα. 

Δείτε φωτογραφίες:

Screenshot-1

Screenshot-2

Screenshot-3

Screenshot-4

Screenshot-5

Screenshot-6

Screenshot-7

Screenshot-8

Screenshot-9

Screenshot-10

Screenshot-11

Screenshot-12

Screenshot-13

Screenshot-14

Screenshot-15

Screenshot-16

Screenshot-17

Screenshot-18

Screenshot-19

Screenshot-20

Screenshot-21

Screenshot-22

Screenshot-23

Screenshot-76

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση