Στη Φθιώτιδα η πρώτη μονάδα πυρόλυσης στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 08:30 Στη Φθιώτιδα η πρώτη μονάδα πυρόλυσης στην Ελλάδα

Δείτε σε ποια περιοχή της Φθιώτιδας θα γίνει η πρώτη μονάδα πυρόλυσης της χώρας, η οποία θα είναι η τρίτη στην Ευρώπη.

Την πρώτη μονάδα πυρόλυσης στην Ελλάδα και την τρίτη στην Ευρώπη θέλει να κατασκευάσει η εταιρεία «Θερμόλυση Μονοπρόσωπη ΑΕ», μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι η κυπριακών συμφερόντων Impactus Pyrolysis Ltd.

Η «Θερμόλυση» κατέθεσε φάκελο στον οργανισμό Enterprise Greece προκειμένου να ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις η επένδυση, ύψους 45 εκατ. ευρώ, για την ίδρυση νέας μονάδας Πυρόλυσης Ελαστικών στο Τέλος του Κύκλου Ζωής τους, με τη μέθοδο της θερμικής λύσης των χημικών δεσμών του άνθρακα απουσία οξυγόνου.

Το έργο θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητη έκταση, 45 περίπου στρεμμάτων, στη θέση «Μούλκια» της Δημοτικής Κοινότητας Λιβανάτων του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το Enterprise Greece, η «Θερμόλυση» «πρόκειται να συνεργαστεί με την γερμανική «Pyrum Innovations AG», εταιρεία διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα επιδραστική στον κλάδο της διαχείρισης μη επικίνδυνων αποβλήτων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Growth. Στο μετοχικό σχήμα της Pyrum μετέχουν οι πολυεθνικές BASF (χημική βιομηχανία) και Continental (εταιρεία κατασκευής ελαστικών). Η «Pyrum Innovations AG» προτίθεται να συμμετάσχει με ποσοστό 15% στη «ΘΕΡΜΟ - ΛΥΣΗ Μ.Α.Ε.».

Η τεχνολογία πυρόλυσης της Pyrum, «που θα εγκαταστήσει ο φορέας της επένδυσης, είναι η πλέον φιλική προς το περιβάλλον, καθώς η υλοποίηση της καινοτόμας διαδικασίας της πυρόλυσης θα συνεισφέρει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και θα συμβάλλει στην κυκλική οικονομία με την παραγωγή δευτερογενών πρώτων υλών υψηλής αξίας, όπως Ανακτημένο Εξανθράκωμα (Recovered Carbon Black, rCB), Ανακτημένο Πυρολιτικό Υγρό (Recovered Fuel Oil, rFO), κ.λπ».

Η επένδυση έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Enterprise Greece.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση