Πέντε πυρκαγιές σε δέκα ημέρες στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 07:34 Πέντε πυρκαγιές σε δέκα ημέρες στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Η έκκληση του Δημάρχου Ηλία Κυρμανίδη στους κατοίκους και η επίκληση στο φιλότιμο.

Τα δύσκολα ξεκίνησαν πολύ νωρίς φέτος με τις καιρικές συνθήκες να δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον για τις πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες τις τελευταίες ημέρες τρέχουν και δεν φτάνουν σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, αφού πάρα τα αυστηρά απαγορευτικά για καύσεις, οι πολίτες δεν δείχνουν να συμμορφώνονται.

Στο Δήμο Καμένων Βούρλων μέσα σε δυο ημέρες είχαμε τέσσερις πυρκαγιές και συνολικά πέντε συνολικά πυρκαγιές το τελευταίο δεκαήμερο. Ο Ηλίας Κυρμανίδης, με ανάρτησή του, κάνει έκκληση στους δημότες επικαλούμενος το φιλότιμο της φυλής μας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων.

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων:

«Η 5η πυρκαγιά σε 10 ημέρες και η 4η από χθες μέχρι σήμερα! Μενδενίτσα, Καρυά, Καμένα Βούρλα και σήμερα Άγιος Σεραφείμ και Άγναντη.
Σε όλες η ίδια αιτία: Καύση κλαδιών ή καλαμιών…
Ευτυχώς και στις 5 οι ζημιές στη χλωρίδα ήταν περιορισμένες. Ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε δασική βλάστηση, σε περιουσίες ούτε κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.
Όμως ο κίνδυνος ήταν επικείμενος. Όπως επίσης δαπανήθηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ σε καύσιμα, σε εκμισθώσεις μηχανημάτων, σε υδροφόρες κ.α., τις οποίες καλύπτουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Κι άντε η παιδεία αποκτάται από κάποιους πιο δύσκολα. Όμως το φιλότιμο υποτίθεται ότι ήταν χαρακτηριστικό της φυλής μας…
Έκκληση κάνω για ενσυναίσθηση. Δεν δείχνω με το δάχτυλο...
»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση