Κακοκαιρία Daniel: Δημιουργήθηκε νησίδα στον Παγασητικό από τα φερτά υλικά (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 15:21 Κακοκαιρία Daniel: Δημιουργήθηκε νησίδα στον Παγασητικό από τα φερτά υλικά (ΦΩΤΟ) (Πηγή φωτογραφίας: eleftheria.gr)

Φερτά υλικά από τον Θεσσαλικό κάμπο που επλήγη ανεπανόρθωτα από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias έχουν δημιουργήσει νησίδα στον Παγασητικό.

Χαρακτηριστική είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thenewspaper.gr, η μελέτη καθηγητών για τη λίμνη Κάρλα, από την οποία «φεύγουν» 700.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, καταλήγοντας στον Θεσσαλικό Κόλπο.

Σε ημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία του Δημήτρη Κουρέτα, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Daniel» όσο και από τη συνεχή εισροή υδάτων από τη λίμνη Κάρλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», η οποία κάλυψε την ημερίδα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη διαρκούς περιβαλλοντικής παρακολούθησης των αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε η διαβούλευση για την επόμενη ημέρα στην Θεσσαλία, παρουσία καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, προκειμένου η Περιφέρεια να συνθέσει τη δική της πρόταση, απέναντι στην ολλανδική «HVA International». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρουσίασε το σχέδιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με τη σειρά της δημοσιοποίησε το «masterplan», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση