Το 4ο ΓΕΛ Λαμίας σε ανοιχτή επικοινωνία με την Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 15:56 Το 4ο ΓΕΛ Λαμίας σε ανοιχτή επικοινωνία με την Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων της Α’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Λαμίας, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφτηκαν τη Ρουμανία. Η επίσκεψη διήρκεσε 5 ημέρες και αποτέλεσε ένα μοναδικό ταξίδι, που τους έφερε σε επαφή με τον πολιτισμό της φίλης χώρας.

1η ΗΜΕΡΑ

Μετά την άφιξη στο Βουκουρέστι, οι μαθητές αρχικά επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πρωτεύουσας, ενημερώθηκαν για τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξεναγήθηκαν στο διατηρητέο κτήριο του Δημαρχείου. Στο  τέλος της επίσκεψης, τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα τόσο εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όσο και εκ μέρους του Δήμου Βουκουρεστίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ελληνική πρεσβεία, όπου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί έγιναν δεκτοί από την πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κα Γραμματίκα και τον αναπληρωτή της,  και ενημερώθηκαν για την παρουσία έντονου ελληνικού στοιχείου στη Ρουμανία, ενώ επισημάνθηκαν οι αγαστές σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας-Ελλάδας σε πολλούς τομείς και πεδία.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας της εκεί παραμονής τους επισκέφτηκαν το ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου: «Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνά», όπου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ήρθαν σε επαφή, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν τον τρόπο εκπαίδευσης των δύο σχολείων. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε παραδοσιακούς χορούς και πολιτιστικά δρώμενα.

2η ΗΜΕΡΑ

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, το “Palatul Parlamentului”, που είναι ένα από τα παλαιότερα κτήρια της Ευρώπης και στεγάζει τη Βουλή και τη Γερουσία της χώρας. Αργότερα οι μαθητές/τριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών μετέβησαν στο πάρκο Herastran, στην αψίδα θριάμβου του Βουκουρεστίου και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Grigore Antipa”.

3η ΗΜΕΡΑ

Την τρίτη ημέρα επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη.

4η ΗΜΕΡΑ

Την τέταρτη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα Καρπάθια Όρη και στην πόλη Σινάια. Η σχολική ομάδα επισκέφτηκε το ανάκτορο του βασιλιά Καρόλου Β΄ και το μοναστήρι της πόλης Σινάια, το οποίο  χτίστηκε από τον Μ. Καντακουζηνό.

5η ΗΜΕΡΑ

Η πέμπτη ημέρα ήταν η ημέρα επιστροφής μετά από πολύωρη αλλά πλούσια σε εικόνες και βιώματα διαδρομή.

Για όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, το ταξίδι αυτό αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία ενώ αποτελεί ορόσημο μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης εξωστρέφειας του 4ου ΓΕ.Λ. Λαμίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση