Γ. Οικονόμου: Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 17:35 Γ. Οικονόμου: Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με Β. Κικίλια και συμμετοχή Δημάρχων και Αντιδημάρχων της Φθιώτιδας, μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Οικονόμου.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υπουργού, κ. Βασίλη Κικίλια, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Οικονόμου, με τη συμμετοχή Δημάρχων και Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας από όλους του Δήμους της Φθιώτιδας.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε η μεγάλη σημασία  που αποδίδει η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού στην πολιτική προστασία, αλλά και η αγωνία να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, οι επιπτώσεις της οποίας είναι εμφανείς και στην περιοχή μας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν υπόψη του Υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της Φθιώτιδας σχετικά με τις αρμοδιότητες, αλλά και τα μέσα που έχουν στην διάθεση τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους με επιτυχία.

Ζήτησαν ενίσχυση μέσω του ΑΙΓΙΣ σε μηχανήματα και εξοπλισμό, καθώς επίσης και σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα είναι κατάλληλα και επαρκώς εκπαιδευμένο, ενώ παρουσίασαν μια σειρά από πρακτικές δυσκολίες που συναντούν στη προσπάθεια εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

O Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των τραγικών συνεπειών που έχουν οι καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική κρίση, η οποία πια παίρνει τη μορφή κλιματικής κατάρρευσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Είναι σαφές ότι δεν επιτρέπεται  ούτε εφησυχασμός, ούτε ολιγωρία, ούτε άγνοια, ούτε μοιρολατρική αντιμετώπιση. Η πολιτεία θωρακίζει συνεχώς την άμυνα μας απέναντι στην κλιματική κατάρρευση με επίγεια και εναέρια μέσα, ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και θεσμικά εργαλεία.

Ο ρόλος και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κομμάτι αυτό είναι πρωταρχικής και κομβικής σημασίας.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με Δημάρχους και Αντιδημάρχους πολιτικής προστασίας από την Φθιώτιδα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ρόλο και την σπουδαία αποστολή των δήμων στην κατεύθυνση αυτή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου για αυτή την πολύ παραγωγική συνάντηση, που θεωρώ ότι  θα έχει τη δική της συμβολή σε ένα κοινό  τριπλό καθήκον που έχουμε όλοι στην μάχη μας με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, που αποτελεί το πρώτιστο μέλημά μας, της περιουσίας των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και των δημόσιων υποδομών της περιοχής μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Αθανασία Στιβακτή (Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας),  Μπάμπης Λιόλιος (Δήμαρχος Δομοκού), Ηλίας Κυρμανίδης (Δήμαρχος Καμένων Βούρλων) Θανάσης Ζεκεντές (Δήμαρχος Λοκρών) Γιάννης Αποστόλου (Δήμαρχος Στυλίδας) Γιώργος Χαντζής (Δήμαρχος Μακρακώμης), Αχιλλέας Τζουβάρας (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Λαμιέων), Δημήτρης Γκενεράλης (Αντίδημαρχος Πολιτικής Προστασίας Αμφίκλειας-Ελάτειας), Σπύρος Αντεριώτης (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καμένων Βούρλων), Γιώργος Λελεντζής (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δομοκού).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση