ΛΑΡΚΟ: Αυτοκινητοπορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 08:26 ΛΑΡΚΟ: Αυτοκινητοπορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη τύπου στην πλατεία Ελευθερίας για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τη συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα στις 17 Απριλίου. «Δε θα περάσουν ‘’αντουφέκιστοι΄΄»…

Με αφετηρία την Πανελλήνια έκθεση Λαμίας και προορισμό το κέντρο της πόλης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024, αυτοκινητοπορεία για τη διαδήλωση των αιτημάτων τους σχετικά με τη λειτουργία της νικελοβιομηχανίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, σήκωσαν ένα τεράστιο πανό στο κτίριο της συμβολής Καποδιστρίου και Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια περπάτησαν στους δρόμους της πόλης και συνομίλησαν με πολίτες, πετώντας τρικάκια και μοιράζοντας σχετικό υλικό.

Δείτε βίντεο από την αυτοκινητοπομπή:

Λίγο μετά τις 11:30’ δόθηκε συνέντευξη τύπου στην πλατεία Ελευθερίας, από το μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, Φοίβο Ιακωβίδη και από τον Πρόεδρο των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας Παναγιώτη Πολίτη.

Ο κ. Ιακωβίδης αναφέρθηκε γενικότερα στην Πανελλαδική απεργία που ετοιμάζεται για τις 17 Απριλίου ως απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τρέμουμε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς και να πάμε στο σούπερ μάρκετ», τονίζοντας ότι επιδιώκουν να συμβάλλει η απεργία στο να σταματήσει αυτή η αδικία.

Έντονα φορτισμένη ήταν η παρουσίαση της σημερινής κατάστασης της ΛΑΡΚΟ από τον κ. Πολίτη. Περιγράφοντας πως φτάσαμε στο κλείσιμο της μεγαλύτερης νικελοβιομηχανίας στην ΕΕ ο κ. Πολίτης ξεκαθάρισε ότι αυτά που λέει η Κυβέρνηση ότι πληρώνει από τον κρατικό προϋπολογισμό τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ δε στέκουν, καθώς τα ποσά των μισθών τους είναι υπερκαλυμμένα από όσα παρήγαγαν και έχουν πωληθεί τους προηγούμενες μήνες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, η ΛΑΡΚΟ εξακολουθεί να εισπράττει από τη σκουριά, ενώ η Κυβέρνηση την ξεπουλά με το εξευτελιστικό τίμημα των 6 ευρώ το στρέμμα. Υπογραμμίζοντας όμως ότι η ίδια η έκταση κρύβει περιουσία - σε μετάλλευμα - δισεκατομμυρίων.

«Θέλουν δε θέλουν θα δώσουν εξηγήσεις για αυτό το έγκλημα. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα. Δε θα περάσουν μέσα στη ΛΑΡΚΟ αντουφέκιστοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «θα πολεμήσουμε για τα παιδιά μας, για τους αρρώστους μας», καθώς είναι αρκετοί οι συνάδελφοί τους που είναι άρρωστοι μετά από πολλά χρόνια μέσα στα καμίνια. Ο κ. Πολίτης έκλεισε με το σύνθημα για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα, για να βρεθούν πάλι κάτω από την κάπνα των καμινιών της ΛΑΡΚΟ, που είναι όλοι τους η ζωή.

Αμφότεροι έκλεισαν με πρόσκληση στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απριλίου 2024 στις 12:30’ το μεσημέρι στη Λάρυμνα, όπου θα δοθεί και η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τους πασίγνωστους καλλιτέχνες Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου.

(Αναχώρηση λεωφορείων - δωρεάν - από Λαμία 10:30 π.μ. από την οδό Στουρνάρα, στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη).

Δείτε φωτογραφίες:

Larko01

Larko02

Larko04

Larko06

Larko07

Larko08

Larko09

Larko10

Larko11

Larko12

Larko14

Larko16

Larko17

Larko18

Larko19

Larko20

Larko22

Larko23

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση