Σηκώθηκε ελικόπτερο για τραυματισμένη γυναίκα στο όρος Δίρφυς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 16:00 Σηκώθηκε ελικόπτερο για τραυματισμένη γυναίκα στο όρος Δίρφυς (φωτογραφία αρχείου)

Στην επιχείρηση διάσωσης και η 7η ΕΜΑΚ…

Η κυριακάτικη (14/4) εξόρμηση στο όρος Δίρφυς της κεντροανατολικής Εύβοιας, είχε δυσάρεστη κατάληξη για 55χρονη που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Οι άνθρωποι που ήταν μαζί της, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική μέσω του «112» κι αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Στο σημείο έσπευσε δομάδα έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενη από έντεκα (11) πυροσβέστες της Π.Υ. Χαλκίδας, του  Εθ. Π.Κ. Ψαχνών, και της Ορειβατικής ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 7ης Ε.Μ.Α.Κ.. Για τη μεταφορά της ενεργοποιήθηκε ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το όρος Δίρφυς, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό σχεδόν όλο το χρόνο, και γκρουπ από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεβαίνουν στις κορυφές του ή διασχίζουν τα μονοπάτια του που ειδικά στα ανατολικά παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, υπήρξε και πάλι συναγερμός για τραυματισμό ενός ορειβάτη στο ψηλότερο βουνό της Εύβοιας και χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Να αναφέρουμε τέλος ότι το πρωί της Κυριακής (14/4) έληξε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου αλλοδαπού ορειβάτη πλησίον του καταφυγίου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στον Όλυμπο.

Την ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτέλεσαν 22 πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιτόχωρου και Κατερίνης, της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) καθώς και των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Οι Πυροσβέστες αφού τον απεγκλώβισαν από δυσπρόσιτη χαράδρα πλησίον του καταφυγίου, τον μετέφεραν στο ελικοδρόμιο από όπου παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Η αεροδιακομιδή του ολοκληρώθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, ενώ στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση