Let’s do it Lamia: Δράσεις καθαρισμού σε όλον το Δήμο (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 08:20 Let’s do it Lamia: Δράσεις καθαρισμού σε όλον το Δήμο (ΦΩΤΟ)

Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού και ανάδειξης του χώρου στο Ισιαδάκι Λαμίας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Ο Δήμος Λαμιέων  σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου και την Δ/νση Πρασίνου, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της περιβαλλοντικής συνείδησης και συμπεριφοράς, αλλά και να ενδυναμώσει τη σημασία του εθελοντισμού, συμμετείχε στην ταυτόχρονη πανελλαδική δράση προστασίας και καθαρισμού των πράσινων σημείων της  χώρας, στα πλαίσια του «Let’ s Do It Greece 2024».

Μικροί και μεγάλοι, φορείς και συλλογικότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί  ο «πράσινος πνεύμονας» της πόλης μας. Συγκεκριμένα, στη δράση συμμετείχαν εθελοντές, φορείς, Σύλλογοι, σχολεία όπως το 29ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, το 22ο Δημοτικό Λαμίας, το 13ο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Τοπικό Τμήμα Λαμίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το 1ο Σύστημα Αεροπροσκοπων Λαμίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πήγασος”, ο Χιονοδρομικός & Ορειβατικός Όμιλος Λαμίας, ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Φθιώτιδας, ο Βρεφικός-παιδικός Σταθμός & Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Ουράνιο Τόξο», το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης «Λιλιπούπολη», το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Έκφρασης «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο», οι ένοικοι και θεραπευτές της Δομής Φθιώτιδας ΕΚΨ. Π. Σακελλαρόπουλος (Οικοτροφείο ‘’Γλαύκος’’ και Προστατευμένο Διαμέρισμα «Ηριδανός») και της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας «ΕΠΑΨΥ», οι υπάλληλοι και ωφελούμενοι των Δομών της  Π.Ε.Ψ.Υ.κ Κ.Α. Λαμίας, η οργανωτική ομάδα πρωτοβουλίας σύστασης Δημοτικού Συμβούλιου Νέων και πλήθος δημοτών.

Την εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λαμιέων με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα εθελοντισμού Γιάννη Κουτκιά και η Διεύθυνση Πρασίνου, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Πρέντζας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ποντίκας, Ειρήνη Σόλια, Αχιλλέας Τζουβάρας, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Στέργιος Θεοδώρου, Βασίλης Καραγιαννίδης, Αθανάσιος Στεργίου και Κώστας Ψειρόπουλος.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν με παράλληλες δράσεις:

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους μαζί με το 5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, τo 24o Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων & τον Σύλλογο Νέων Αγίας Παρασκευής που ανέλαβαν τον καθαρισμό του Υδροβιότοπου της Αγ. Παρασκευής, ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» που καθάρισε το Μονοπάτι του Κάστρου – Αφανού, το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης με τη συμμετοχή τοπικών Συλλόγων όπου και καθάρισαν τον αύλειο χώρο του σχολείου, ο Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών καλλώπισε και καθάρισε το Κεφαλόβρυσο Μεξιατών και η Δ.Κ. Υπάτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης "Αινιάνες"  που καθάρισαν τον «Καταρράκτη» στην είσοδο της Υπάτης και την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

5-0

6-0

7

8-5

9-5

10-5

11-4

12-5

13-2

14-2

15-2

16-2

17-2

18-2

19-1

20-1

21-1

22-1

23-1

24-1

25-0

26-0

27-0

28

29

30

31

32

33

34

33

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση