ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece 2024

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 10:09 ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece 2024

Let's do it Greece 2024. Το πιστέψαμε, συνεργαστήκαμε, κάναμε ένα ακόμη  βήμα!

Δώσαμε ραντεβού χτες 14 Απριλίου στο Δ.Δ. της Αγίας Παρασκευής Λαμίας για να  καθαρίσουμε, να ευπρεπίσουμε,  να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό υδροβιότοπο που φιλοξενεί εδώ και 30 εκατομμύρια χρόνια ένα μοναδικό ενδημικό ψαράκι, τον Ελληνοπυγόστεος (Pungitius hellenicus).

O ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ για άλλη μια χρονιά υποστηρικτής στην εθελοντική αυτή δράση, στο ίδιο σημείο, στον υδροβιότοπο της Αγ. Παρασκευής ΛΑΜΙΑΣ. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Οι πηγές που κυριαρχούν στην είσοδο του χωριού της Αγ. Παρασκευής διαμορφώνουν έναν αξιόλογο υγρότοπο όπου ζει αυτό το ενδημικό είδος ψαριού του γλυκού νερού.

Ο Ελληνοπυγόστεος αναφέρεται στον Κατάλογο των Απειλούμενων Ζώων της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN) και προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 67/81) και με αποφάσεις του Υπουργείου Γεωργίας.

Πρόκειται για αρχέγονο είδος ψαριού με μακρά εξελικτική πορεία που ζει μόνο στη χώρα μας. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε αρωγούς όλους τους φορείς του τόπου μας.

Αυτή τη χρονιά με την υποστήριξη της Τοπικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής και τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Σταύρου που αγκάλιασε την προσπάθειά από την πρώτη στιγμή και σε συνεργασία με το 5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, το 24ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας, το Σύλλογο Γονέων κ Κηδεμόνων, το Σύλλογο Νέων Αγίας Παρασκευής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής.

Παρόντες και οι Διευθυντές των παραπάνω σχολικών μονάδων, κα Κόρκου, κος Δρόσος αλλά και η παλιά Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού και σημερινή Σχολική Σύμβουλος κα Ζούνη που είχε επιμεληθεί του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος και είχε συγκεντρώσει υλικό που μας παρουσίασε σήμερα.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος κος Ζήσιμος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Λιάσκα, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Ψειρόπουλος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαμίας κος Παρδάλης και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Βρύσης κος Κοτρώνης αλλά και ο Αντιδήμαρχος κος Κερπενιώτης που με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαμιέων, μέρες τώρα προσπάθησαν και  μας έδωσαν πρόσβαση στο χώρο! Τους ευχαριστούμε όλους.

Όλοι, μικροί μεγάλοι, μέλη και φίλοι μας που δώσαμε το παρόν, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση ώστε να δρομολογηθεί η ανάδειξη της περιοχής και το «Κέντρο Ενημέρωσης» όπως αρμόζει στο μοναδικό αυτό ψαράκι που φιλοξενούν τούτες οι πηγές στον τόπο μας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

1

2

3

4

5

6-2

6

7

8

9

10-1

10-2

10-3

10

11-1

11-2

12-1

12-2

12-3

13

14

15

16

17-1

17-2

18

19

20-1

20-2

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση