Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Όλοι στην απεργία της 17ης Απριλίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 11:32 Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Όλοι στην απεργία της 17ης Απριλίου

Οι λόγοι που «επιβάλλουν» τη συμμετοχή τους…

Με ανακοίνωση της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τους συναδέλφους πυροσβέστες «μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία στις 17 του Απρίλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο πλάι των ταξικών δυνάμεων».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση - πρόσκληση, «Μπροστά στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες και σύλλογοι του δημοσίου τομέα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αυτή και οι πρωτοβάθμιες ή οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της  απεργίας, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ εντελώς αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί έχει καταψηφίσει τις προτάσεις για απεργία. Σαν να μην υπάρχουν προβλήματα στους δημόσιους υπαλλήλους και να μην αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία ούτε από την συρρίκνωση των μισθών και  την ακρίβεια ούτε από τις τεράστιες ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση σε όλους τους τομείς».

Επισημαίνουν μια σειρά από λόγους που επιβάλλει τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης:

• Γιατί και εμείς στενάζουμε από τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής.

• Γιατί ο κλάδος μας είναι από τους πρώτους που εφαρμόζεται κάθε λογής αντιλαϊκό μέτρο.

• Γιατί οι ελλείψεις και η υποχρηματοδότηση στο Π.Σ. έχουν φτάσει στο απροχώρητο

• Γιατί το «νέο επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος» όχι μόνο δεν προβλέπει ουσιαστική αναβάθμιση του σώματος αλλά μετατόπιση ευθυνών σε πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση.

• Και τέλος γιατί μόνο ενωμένοι με όσους έχουμε τα ίδια συμφέροντα μπορούμε να κερδίσουμε.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν και αυτοί μπροστά και να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα που επέλεξαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και την ασφάλεια της υγείας και της ζωής στους εργασιακούς χώρους». Καταλήγει η ανακοίνωση - πρόσκληση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση