Μέχρι 30 Ιουνίου η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους για τα νεκρά ζώα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 14:13 Μέχρι 30 Ιουνίου η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους για τα νεκρά ζώα

Τι θα πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στις περιοχές που ξεκινά πιλοτικά η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ).

Για το 2024 το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται στις νησιωτικές Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως απόμερες.

Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι παραγωγικών ζώων (βοοειδών, αιγών, προβάτων και χοίρων) ανέρχεται σε:

1,5 € για κάθε βοοειδές,

0,4 € για κάθε χοίρο, σε

0,2 € για κάθε πρόβατο ή αίγα

Η καταβολή του τέλους για το έτος 2024, ξεκίνησε από 1 Απριλίου και ολοκληρώνεται έως και 30 Ιουνίου 2024. Το τέλος εισπράττεται με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) και αποτελεί έσοδο της κάθε Περιφέρειας που ανήκει η κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών, προβάτων και χοίρων οφείλουν να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες :

1. Εισαγωγή στην ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ «Υπολογισμός και δέσμευση  e-παράβολου για ΕΠΣΥΔ» με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS (Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (minagric.gr))

2. Εισαγωγή στην υπηρεσία του e-παράβολου (e-Paravolo (gsis.gr))

3. Πληρωμή του/των παραβόλου/ων σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη Τράπεζα.

4. Εισαγωγή στην ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ «Υπολογισμός και δέσμευση  e-παράβολου για ΕΠΣΥΔ» με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS (Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (minagric.gr))

Σε περίπτωση προβλήματος μπορείτε να απευθυνθείτε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της περιοχής σας και στο ΥπΑΑΤ:

Κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών του ΥΠΑΑΤ: Τηλέφωνο 1540

Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο ΥΠΑΑΤ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το εθνικό πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ) θεσπίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται από τις Περιφέρειες της Χώρας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της υγείας των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περισυλλογή, μεταφορά και αποτέφρωση/μεταποίηση των νεκρών εκτρεφόμενων βοοειδών, αιγών, προβάτων και χοίρων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας και χρηματοδοτείται κυρίως από κρατικά κονδύλια, προκειμένου να συνδράμει τους κτηνοτρόφους στη συμμόρφωσή τους με τη νομοθετική απαίτηση περί ορθής διαχείρισης των νεκρών ζώων.

Συμπληρωματικά τέθηκε το ανταποδοτικό τέλος ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση με στοιχεία που αντλούνται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής - Σήμανση και Καταγραφή Ζωικού Κεφαλαίου (ΟΠΣΚ).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση